Bevestigd: Mitsubishi Eclipse

0

Mitsubishi heeft eerdere berichtgeving van Autointernationaal.nl bevestigd dat haar nieuwe SUV, die tussen de ASX en de Outlander in het gamma komt, Eclipse gaat heten. Het kersverse familielid beleeft zijn publieksdebuut in maart op de autosalon van Genève.

Voor de nieuwe SUV heeft Mitsubishi een oude bekende naam afgestoft. De Japanners gebruikten ‘Eclipse’ eerder voor een sportwagen waarmee vooral in de Verenigde Staten goede zaken werd gedaan (tussen 1989 en 2012 gingen wereldwijd meer dan 1,4 miljoen exemplaren over de toonbank). Nu gaat de typeaanduiding gebruikt worden voor een coupéachtige, sportieve cross-over à la de BMW X4 en de Mercedes GLC Coupé.

Mitsubishi meldt dat de dieprode metallic kleur van het plaagexemplaar op deze donkere foto’s is aangebracht met een nieuw lakprocédé. Volgens het Japanse merk verwijst de tint naar de rode gloed die je ziet bij een volledige zonsverduistering. Juist ja: een… ‘eclipse’ in het Engels. Mitsubishi wil zich in de toekomst concentreren op cross-overs en SUV modellen. Het merk liet eerder al weten dat er voor de Lancer geen opvolger is gepland.

Om het SUV karakter van de nieuweling te benadrukken, is de modelnaam aangevuld met het woord ‘Cross’; net zoals Opel haar SUV modellen van de extra letter ‘X’ voorziet. De belangrijkste motorisering voor de Eclipse Cross wordt een nieuwe 1,5 liter turbobenzinemotor van 122 pk. Daarnaast kunnen we een stekkerhybride uitvoering verwachten.

Reageren is niet mogelijk.