Nieuwe Hyundai i30 ook als Wagon

0

Hyundai gaat de nieuwe generatie i30 leveren in 3 carrosserie-uitvoeringen: hatchback, liftback en stationwagon. Met de eerste versie hebben we reeds kennis kunnen maken en volgende maand zal het Koreaanse merk op de autosalon van Genève (9 tot en met 19 maart) de Wagon lanceren.

“Een geleidelijk smaller wordende daklijn en dynamische verhouding geven hem bijna een coupéachtig silhouet”, zo meldt de marketingafdeling van Hyundai trots. Laat u niet op het verkeerde been zetten: we hebben hier niet te maken met een sportwagen, maar met een model dat vooral praktisch en ruim is.

Dat neemt niet weg dat de i30 Wagon, afgaande op deze eerste plaagfoto, bestempeld kan worden als de Mercedes CLA Shooting Brake voor de gewone man. Bij beide modellen loopt de achterste zijruit in een punt door tot diep in de D stijl. Dat oogt niet alleen dynamisch (wat extra wordt benadrukt door de chromen lijst rondom de ramen), maar zorgt ook voor een veel kleinere dode hoek dan bij de i30 Wagon die nu met pensioen wordt gestuurd.

Voor de aandrijving leunt de i30 Wagon op het programma van de hatchback versie, wat betekent dat de Koreaan met onder andere een nieuwe 140 pk sterke 1,4 liter T-GDI turbobenzinemotor leverbaar wordt. Verder zal er gekozen kunnen worden voor een 3-pitter (120 pk) en een 1.6 CRDi (110 pk). Hyundai start komende zomer met de levering van de i30 Wagon. De productie vindt in Tsjechië plaats.

Of er ook een sportieve N variant van de i30 Wagon in de pijplijn zit, is nog niet bekend. De hatchback zal vanaf de tweede helft van dit jaar in ieder geval in afgetrainde 2,0 liter turbo uitvoering besteld kunnen worden die in basisuitvoering goed is voor 250 pk en met Performance Package 275 pk biedt. De uitrusting omvat in beide gevallen een set sportstoelen, speciaal voor de i30 N ontworpen 19-inch lichtmetalen velgen, een dikke diffusor en breed spoilerwerk. Een handgeschakelde 6-bak is standaard, maar op termijn zal de i30 N ook met 8-traps automaat besteld kunnen worden.

De in de inleiding genoemde liftback versie zal in de eerste helft van volgend jaar aan het gamma worden toegevoegd. Dat model, Fastback genaamd, wordt een C segment vertaling van de Audi A5 Sportback en Opel Insignia Grand Sport: een 5-deurs model met een schuine achterzijde dus.

Reageren is niet mogelijk.