Honda Civic krijgt meer pit

0

Honda heeft in Californië een nieuwe sportieve uitvoering van de Civic onthuld. Deze Si versie is verkrijgbaar als coupé en als sedan en heeft een tot 208 pk / 260 Nm opgevoerde variant van de 1.5 turboviercilinder onder de kap. De handbak met 6 versnellingen heeft een kortere eindoverbrenging. Het maximum koppel is in 70 procent van het toerengebied beschikbaar, zo meldt Honda trots.

De Civic Si is verder voorzien van adaptieve schokdempers, een limited-slip differentieel, extra grote remschijven, stijvere stabilisatorstangen en adaptieve elektronische stuurbekrachtiging. De voorwielophanging is afkomstig van de Type R uitvoering. De bestuurder kan kiezen uit 2 rij modi: Normaal en Sport. In de laatste stand reageert de Honda een stukje directer en sportiever.

Omdat het oog ook wat wil, zijn de bumpers een tikje agressiever van vorm. In de grille domineert de kleur zwart. Verder kan de Civic Si worden herkend aan grotere luchtinlaten, een kofferklep spoiler (met remlicht) en 18-inch 10-spaaks velgen met 235/40 R18 banden. De centraal gemonteerde uitlaat heeft een verchroomd eindstuk.

Het interieur van de Civic Si is voorzien van een 7,0-inch touch screen, een geluidsinstallatie van 450 Watt met 10 luidsprekers, sportstoelen met rode stiksels, idem afwerking van de deurpanelen plus sportstuur en een aluminium pookknop met lederen hoes. Automatische airconditioning met 2 klimaatzones, verwarmbare voorstoelen en een regensensor zijn ook van de partij.

Deze sportieve Honda zal alleen in Noord Amerika verkrijgbaar zijn omdat de genoemde carrosserievarianten waarin hij leverbaar wordt alleen lokaal geproduceerd worden. Een komst naar Europa zit er daarom niet in, maar het is leuk om te weten dat ‘onze’ hatchback theoretisch ook de 208 pk sterke 1,5 liter motor onder de kap kan krijgen. En een uitkomst als de aanstaande Type R te extreem en/of te duur is.

In Europa is er enigszins lauw gereageerd op de nieuwe Civic (“goed, maar geen referentie in zijn klasse”), maar Amerikanen zijn razend enthousiast. Hen smaakt de Honda naar meer en zij worden nu dus op hun wenken bediend met deze Si uitvoering. En voor ons is het een mooie aanzet tot de revival van de Silverstone uitvoering …

Reageren is niet mogelijk.