Ford Fiesta is leasetopper

0

Afgelopen maand werden 11.779 nieuwe auto’s op naam van leasebedrijven gezet. In mei 2016 bleef de teller steken op 8.306 stuks. Dat betekent een toename van 41,8 procent, zo blijkt uit cijfers van Automobiel Management.

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er in totaal 55.471 nieuwe leasewagens op naam van leasebedrijven gezet. Vorig jaar waren dat in dezelfde periode 38.156 stuks; de toename dit jaar is daarmee liefst 45,4 procent. Daarmee is het inkoopvolume van de leasebedrijven nu vrijwel even groot als van alle particulieren tezamen. Best opmerkelijk in een tijd dat steeds meer werknemers kiezen voor een mobiliteitsbudget of privé lease auto in plaats van een auto van de zaak.

Marktleider Volkswagen kan (evenals de premiummerken Audi, BMW, Mercedes-Benz en Mini) maar ten dele profiteren van de huidige marktgroei en ziet dit jaar haar marktaandeel in het leasesegment dalen naar 14,2 procent, terwijl dit vorig jaar in dezelfde vijfmaands periode nog 17,1 procent was. De grootste belagers van de marktleider, Renault en Opel, noteren een verdubbelingen van hun afzet en zien hun marktaandeel klimmen naar respectievelijk 9,8 en 9,7 procent van de leasemarkt.

In mei is niettemin Ford de leverancier van het meest ingezette leasemodel; dankzij de grote belangstelling voor privé-lease is de Fiesta de leasetopper van de maand. Van dit model werden 519 exemplaren op kenteken gezet. Daarna volgen de Opel Karl (428 stuks), de Skoda Octavia Combi (418), de Volkswagen Polo (367), de Hyundai Tucson (320), de Renault Mégane Estate (307), de Volkswagen Golf (299), de Toyota Aygo (295), de Volkswagen Up (283) en de Opel Astra Sports Tourer (261).

Reageren is niet mogelijk.