Prijsvergelijking Subaru Outback

0

Subaru heeft haar Outback op een aantal punten gewijzigd en gemoderniseerd. Die update vond vorig jaar april al plaats voor de Amerikaanse markt, maar nu is de verbeterde editie in Nederland gearriveerd.

Aan de voorzijde is de update van de Outback in de vorm nieuwe LED koplampen met dagverlichting in C vorm (eveneens met LED techniek) goed zichtbaar. Dim en grootlicht zitten voortaan in een enkele unit en draaien mee met stuurbewegingen. Naast de koplampen werden ook de bumpers en grille opnieuw getekend. Die hebben nu de stijl van de jongste Impreza. De Outback heeft daarnaast meer aërodynamische buitenspiegels met heldere richtingaanwijzers gekregen. De 17 en 18 inch velgen zijn opnieuw ontworpen en aan het carrosseriekleuren palet is de tint Crimson Red Pearl toegevoegd.

Subaru voegt 3 camera’s toe in de grille en buitenspiegels, waardoor op het centrale scherm in het dashboard kan worden bekeken wat er zich in de beruchte dode hoeken afspeelt. De camera’s dienen ook ter uitbreiding van het EyeSight systeem, dat nu is uitgebreid met Lane Keep Assist. Daarmee kan de Outback zichzelf tussen de lijnen op de rijbaan houden.

Het infomediasysteem van de vernieuwde Outback heeft een 8 inch scherm, TomTom navigatie en kan via Apple CarPlay en Android Auto worden gekoppeld aan de mobiele telefoon. Een snellere computer zorgt voor kortere reactietijden. Het bedieningspaneel voor de airconditioning biedt volgens Subaru meer gebruiksgemak. De achterpassagiers hebben voortaan de beschikking over 2 USB aansluitingen. In het interieur monteert Subaru verder een nieuw stuurwiel, andere ventilatieroosters en past het naar eigen zeggen fraaiere materialen toe.

De Lineartronic CVT automaat heeft in de Outback ook wijzigingen ondergaan. Subaru past een ketting met kleinere steek toe, waardoor de overbrengingsverhouding is vergroot. De automaat zou nu beter afgestemd zijn op het karakter van de 175 pk sterke 2,5 liter boxermotor. Bovendien is het aantal ‘vaste’ virtuele versnellingen van 6 naar 7 verhoogd. Samen met wijzigingen in de stuurinrichting, de reminstallatie en het motormanagement systeem moet dat voor een soepeler rijdende auto zorgen.

SubaruMazdaVolvo
OutbackCX-5V60 Cross Country
2.5i PremiumSA-G 194A 4WD GT-MT5A AWD Polar+
49.995 euro50.890 euro52.995 euro

De prijzen van de vernieuwde Outback beginnen bij 45.795 euro. Voor dit bedrag krijg je de Comfort uitvoering. Aan de Premium versie (met onder andere lederen bekleding, een navigatiesysteem en een elektrisch bedienbaar schuif/kanteldak) hangt een prijskaartje van 49.995 euro.

Comments are closed.