Prijsindicatie BMW M850i xDrive Coupé

0

BMW legt op dit moment de laatste hand aan de 8-serie Coupé, de opvolger van de soortgelijke carrosserievariant van de 6-serie. De onthulling vindt komende zomer plaats en de verkoop moet nog dit jaar van start gaan. De 8-serie Coupé wordt in ieder geval leverbaar met een V8 motor van 530 pk.

Om ons alvast in de juiste koopstemming te brengen, heeft BMW foto’s vrijgegeven van het prototype waarmee momenteel tests worden uitgevoerd in Wales. Daar worden de puntjes op de i gezet voor wat betreft de onderstelafstelling. De bestuurder kan door middel van geavanceerde techniek opteren voor diverse standen (zie ook de vierde alinea), zodat de 8-serie Coupé zowel sportief als comfortabel te rijden is.

Met 530 pk is de volledig herziene V8 motor ten opzichte van het exemplaar in de 6-serie Coupé 68 pk sterker. Daarnaast is er 100 Nm meer koppel beschikbaar, namelijk 750 Nm. Dat de V8 motor gekoppeld is aan een 8-traps Steptronic sportautomaat is niet echt nieuws, maar wel dat die transmissie sneller schakelt dan die in andere BMW modellen. Vierwielaandrijving (xDrive genaamd) is standaard. De betreffende techniek bevoordeelt de achterwielen van de 8-serie Coupé. Daardoor zou hij het rij gevoel van een echte sportwagen moeten hebben.

Ook standaard zijn een actief sperdifferentieel achter, vierwiel besturing (Integral Active Steering), een actieve stabilisatorstang, elektronisch gestuurde schokdempers, ‘M Professional’ adaptieve ophanging en het stabiliteitscontrole systeem DSC. Al deze onderstelelementen (en de gaspedaalrespons van de V8 plus de automaat) worden beïnvloed door de in de tweede alinea genoemde rij modus die de bestuurder selecteert. Als men op het circuit de stand Sport of Sport+ kiest, dan wordt die gecombineerd met een oorstrelende motorklank. BMW laat weten dat de 8-serie Coupé met zijn sportuitlaat systeem zelfs kan brullen.

De tot M850i gedoopte 8 cilinder uitvoering is tot de komst van de M8 het topmodel van de reeks. Hij gaat ongeveer 197.400 euro kosten in Nederland, zo verwacht Autointernationaal.nl . Uiteraard komen er ook minder krachtige versies van de 8-serie Coupé met alleen achterwielaandrijving. Inmiddels weten we ook dat er een Cabriolet versie in het vat zit, evenals een Gran Coupé. De eerste arriveert volgend jaar in de showrooms, de 4-deurs versie in 2020.

Reageren is niet mogelijk.