Prijzen Alpine A110 Pure & Legend zijn bekend

0

Autointernationaal.nl kan een concrete indicatie geven van de prijs van de Pure en Legend uitvoeringen van de Alpine A110.

Momenteel is de productie van de 67.500 euro kostende Première Edition in volle gang, maar deze introductie-uitvoering met een oplage van 1.955 stuks (het geboortejaar van het door Jean Rédélé opgerichte Alpine) is reeds uitverkocht. Zodra men in Dieppe klaar is met bovengenoemde oplage, start Renault met de fabricage van de A110 Pure en A110 Legend.

Alpine verwierf internationale faam met de overwinningen van de A110 Berlinette in de Monte Carlo Rally van 1971 en 1973. Daarna verloor het Franse merk gestaag aan glans, deels omdat het gebruik van een zware V6 motor niet goed paste bij het imago van fabrikant van lichtvoetige bolide en deels omdat de bouwkwaliteit ondermaats was. Porsche, eveneens beroemd geworden met een sportwagen waarbij de motor achter de achteras hing, had daardoor het rijk alleen. Maar nu is Alpine terug met de nieuwe A110: een échte sportwagen die de tijdloze principes eerbiedigt die van het merk ooit een succes hebben gemaakt: compactheid, lichtheid, wendbaarheid en … rij plezier.

Het recept van het Franse bommetje bestaat uit een grotendeels aluminium structuur en chassis, een vering met dubbele draagarmen voor & achter en een midscheeps achter geplaatste 1,8 liter turbomotor met een vermogen van 252 pk. Het 4 cilinder blok is gekoppeld aan een 7-traps automaat met dubbele koppeling. De A110 kan daarmee in 4,5 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Ondanks dat de Alpine zijn eigenzinnige trekjes heeft, is de pers laaiend enthousiast over de nieuwe A110. En de autoconsument blijkbaar ook, want de Première Edition uitvoering was in korte tijd uitverkocht.

Maar binnenkort gaan in Nederland de orderboeken voor de A110 Pure en Alpine A110 Legend open. Met de komst van deze versies kondigt Alpine 3 nieuwe optionele koetswerkkleuren aan: Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre. Alle versies van de A110 kunnen rekenen op een fabrieksgarantie van 3 jaar / 100.000 km, uitbreidbaar tot 4 of 5 jaar. Inmiddels zijn er in Nederland 20 exemplaren van de A110 op kenteken gezet. Ter vergelijking: de registratieteller van de Porsche Cayman staat op 22 stuks …

De A110 Pure is meer gericht op de bestuurder en geeft de voorkeur aan direct contact tussen mens en machine met een minimalistische benadering. Het is de ultieme lichtgewicht versie die is uitgerust met slechts 13,1 kg wegende (niet verstelbare) kuipstoelen van Sabelt en 17 inch lichtmetalen velgen. Hierdoor blijft het gewicht van de Alpine onder de magische grens van 1.100 kg. Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor bergachtige wegen. In de cabine onderstrepen de lederen microvezel bekleding en de matte koolstofvezel inzetstukken het sportieve karakter. De A110 Pure beschikt over 3 rij modi: Normaal, Sport en Race. De uitrusting omvat ook airconditioning, een navigatiesysteem, smartphone integratiemogelijkheid en zowel voor als achter LED verlichting. Opties zijn high performance Brembo remmen, een actieve sportuitlaat en 18 inch wielen in 2 verschillende ontwerpen. Als je van plan bent om de Alpine dagelijks te gebruiken, is er wat voor te zeggen om bij te betalen voor de op 6 manieren verstelbare comfortstoelen (die steunen extra goed, maar zijn toch licht), een geluidsinstallatie van Focal en parkeer hulpsystemen (sensoren voor & achter met camera). De Alpine A110 Pure gaat in Nederland 64.300 euro kosten.

De A110 Legend kan worden beschouwd als de Gran Turismo versie. Hij heeft namelijk een karakter dat gekenmerkt wordt door geavanceerde techniek en verfijning. Het beschikt standaard over de eerder genoemde 6-voudig verstelbare stoelen, zwart of bruin lederen bekleding en een geluidsinstallatie van Focal. Het interieur is bekleed met satijn koolstofvezel materiaal en speciale 2-kleurige ‘Legend’ 18-inch lichtmetalen velgen (het design is geïnspireerd op de originele A110 Berlinette 1600S) zijn standaard, evenals parkeersensoren met een achteruit rij camera. De laatste accessoire accentueert de legendarische handelbaarheid van de Alpine en vergroot het dagelijkse gebruiksgemak. Voor de rest beschikt de Legend uitvoering over dezelfde standaarduitrusting als de A110 Pure. Op de optielijst staan een Premium geluidssysteem van Focal (met een subwoofer), een actieve sportuitlaat en stoelverwarming. Ook zijn er 2 andere velgdesigns (18 inch) beschikbaar. In Frankrijk kost de Alpine A110 Légende iets meer dan de Première Edition. Voor Nederland betekent dit een prijskaartje van 68.100 euro.

Reageren is niet mogelijk.