BMW 8-serie Gran Coupé laat zich voortijdig zien

0

Foto’s van de compleet nieuwe BMW 8-serie Gran Coupé zijn voortijdig op internet beland. De derde carrosserie variant van de modelreeks gaat concurreren met de Mercedes-AMG CLS en de Porsche Panamera.

De smakelijk ogende Gran Coupé uitvoering van de 8-serie heeft dankzij zijn (stijlloze) achterportieren en volwassen zitruimte achterin de potentie om populairder te worden dan de 2-deurs Coupé versie en de Cabrio. BMW gaat dit model ook leveren als M8.

De 8-serie Gran Coupé is tot aan de A stijl identiek aan de beide 2-deurs modellen, en heeft dus dezelfde frontpartij, maar de wielbasis is een stuk langer. BMW schiep met deze wijziging ruimte voor een set achterportieren en voor voldoende zitruimte voor de passagiers. De Gran Coupé wordt vermoedelijk even duur als de Cabrio. Tegenover het pluspunt van meer praktisch gebruiksgemak en extra interieurruimte staat een minder goede wendbaarheid vanwege de toegenomen afmetingen.

De Gran Coupé wordt met dezelfde motoren leverbaar als de 2-deurs modellen van de 8-serie. Dit betekent dat hij bestelbaar zal zijn als 840d en als M850i. De eerste is een stuk goedkoper (richtprijs 134.500 euro) en wordt aangedreven door een 320 pk / 680 Nm sterke 3,0 liter 6 cilinder lijn diesel motor. De M850i heeft 179.500 euro als richtprijs en is voorzien van een 4,4 liter grote V8 benzine unit die goed is voor 530 pk / 750 Nm. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een 8-traps automaat en beschikken over xDrive vierwielaandrijving.

In een later stadium zal door BMW de M8 Gran Coupé worden geïntroduceerd. Die gaat concurreren met de Porsche Panamera Turbo en met ed Mercedes-AMG GT 4-door. De M8 heeft een 625 pk sterke variant van de 4,4 liter V8 motor onder de kap. Aan de onderkant van het gamma zal in de toekomst de 840i versie zijn opwachting maken.

Reageren is niet mogelijk.