Prijs vergelijking Mercedes-Benz GLS 400d 4Matic

0

De prijs van de nieuwe Mercedes-Benz GLS is bekend. Althans, van de 400d 4Matic uitvoering die bij ons de spits afbijt. Deze 201 à 208 gram CO2 uitstotende SUV met dieselmotor is nu te bestellen voor een prijs van 127.373 euro.

De 6 cilinder lijn dieselmotor van de GLS 400d 4Matic heeft een vermogen van 330 pk en voldoet al aan de Euro 6d-norm (RDE/Real Driving Emissions Step 2). Dit wordt onder meer gerealiseerd met een SCR katalysator (Selective Catalytic Reduction) met ASC katalysator (Ammonia Slip Catalyst) in het uitlaatkanaal. De 2.925 cc grote motor van de GLS 400d 4Matic levert een maximum koppel van 700 Nm. Als gemiddeld brandstofverbruik geeft Mercedes-Benz 7,6 à 7,9 liter diesel per 100 km op. De acceleratie naar 100 km/u neemt 6,3 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 238 km/u. De nieuwe GLS zal eind van het jaar in de dealershowrooms arriveren.

Mercedes-BenzAudiBMWLand Rover
GLSQ7X7Discovery
400d 4Matic50 TDI QuattroxDrive30d 3.0 SD6 SE
127.373 euro98.995 euro115.349 euro110.930 euro

Standaard is de nieuwe GLS voorzien van 19 inch velgen, Multi-beam LED verlichting, een schuifdak en verschillende verchroomde onderdelen. Binnenin zorgt Mercedes-Benz voor comfortstoelen met zwart lederen bekleding, lindehouten afwerking en uiteraard het uitgebreide MBUX systeem. De kosteloze standaard lakken zijn wit en zwart.

Mercedes-Benz meldt dat er veel individualiseringsmogelijkheden voor de GLS zijn, zoals de sportieve uitrusting van de 4.235 euro kostende AMG Line (die omvat de AMG styling (bestaande uit een AMG voorskirt, spatscherm verbreders voor & achter en een AMG achterskirt), 21-inch 5 dubbelspaaks lichtmetalen AMG velgen (tantal grijs en glans gedraaid) en een sportremsysteem met geperforeerde remschijven vóór en remklauwen met opschrift ‘Mercedes-Benz’. Tot de interieurkenmerken behoren een multifunctioneel sportstuur met afgevlakte onderzijde, AMG sportpedalen van geborsteld roestvrij staal met zwarte rubbernoppen en zwarte AMG veloursmatten met opschrift ‘AMG’). Bij het Exclusive interieur zijn de onderkant van het dashboard en de bovenkant van de portieren uitgevoerd in lederlook Artico. De sierdelen, waaronder het deksel van de bekerhouders, zijn van hout. Tot het pakket behoren ook een airbagafdekking in nappaleder, luidsprekerroosters van roestvrij staal en veloursmatten.

In Europa wordt de GLS standaard geleverd als 7-zitter met een bank op de tweede rij en 2 individuele stoelen op de derde rij voor mensen met een lengte tot 1,94 meter. Als optie kunnen voor de middelste rij ook 2 individuele comfortstoelen met verstelbare armsteunen worden besteld. Die bieden meer ruimte en een eenvoudige toegang tot de derde rij, bijvoorbeeld voor het geval er kinderzitjes zijn geplaatst op de tweede rij. Indien het Comfort pakket ‘Achter Plus’ aangevinkt wordt op de optielijst, dan wordt de GLS geleverd met een verlengde middenconsole met bekerhouders, comforthoofdsteunen met verstelbare zijwangen en een armsteun middenin voor de tweede rij. Daarin bevindt zich de uitneembare MBUX tablet waarmee achterpassagiers tal van entertainmentfuncties kunnen bedienen.

Het Rij assistentiepakket Plus omvat de actieve fileassistent die ondersteuning biedt in langzaam rijdend verkeer. Bij aanrijdingen van opzij kan Pre-Safe Impulse Side extra bescherming bieden. Het Akoestiek Comfortpakket zorgt voor rust in het interieur. Het omvat veiligheidsglas met infrarood reflecterende folie voor de voorruit, veiligheidsglas met infrarood absorberende laag voor de zijruiten almede extra geluidsisolerende maatregelen.

Reageren is niet mogelijk.