Prijs vergelijking BMW 8-serie Gran Coupé

0

De prijzen van de nieuwe BMW 8-serie Gran Coupé zijn bekend. De derde carrosserievariant in het gamma staat vanaf 2 november bij de dealer. Volgens BMW passen de sportieve prestaties van de 4-deurs sportauto perfect bij het dagelijkse gebruiksgemak en zijn talent om comfortabel grote afstanden te overbruggen.

De 8-serie Gran Coupé gaat geleverd worden als 840i (111.908 euro), 840i xDrive (119.286 euro), M850i xDrive (170.712 euro) en 840d xDrive (125.762 euro). Alle motorvarianten voldoen aan de EU6d-TEMP emissienorm. De 8-serie Gran Coupé is volgens BMW het enige model in zijn segment dat is afgeleid van een 2-deurs sportauto. De carrosseriestructuur, de aandrijflijn en het onderstel zouden nadrukkelijk zijn afgestemd op het leveren van maximale prestaties. Kenmerken zijn een laag zwaartepunt, gelijke gewichtsverdeling voor & achter, een lichtgewicht constructie met gebruik van aluminium, magnesium plus met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP) en een aërodynamisch geoptimaliseerde carrosserie.

BMWLexusMaseratiMercedes-AMG
8-serie Gran CoupéLSGhibliGT 4-door
40i500h Luxury3.0 V643
111.908 euro116.995 euro108.574 euro117.214 euro

De 840i Gran Coupé heeft een 6 cilinder lijn benzinemotor en een 8-traps Steptronic automaat. Uit een cilinderinhoud van 2.998 cc haalt hij een vermogen van 340 pk bij 5.000 tot 6.500 toeren per minuut; het maximum koppel is 500 Nm bij 1.600 tot 4.500 toeren per minuut. De acceleratie naar 100 km/u neemt 5,2 seconden in beslag en de topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Het brandstofverbruik bedraagt volgens BMW gemiddeld 7,4 à 7,5 liter per 100 km; dit betekent een CO2 emissie van 168 à 170 gram/km.

BMWMercedes-AMGPorsche
8-serie Gran CoupéCLSPanamera
40i xDrive53 4Matic+4
119.286 euro121.473 euro129.300 euro

De 840i xDrive Gran Coupé heeft dezelfde motor en transmissie, maar dan gecombineerd met vierwielaandrijving. Door de betere tractie wordt de acceleratietijd verkort tot 4,9 seconden. Het hogere gewicht zorgt evenwel voor een wat forser verbruik: gemiddeld 7,7 à 7,8 liter per 100 km. Dit betekent een CO2 emissie van 176 à 179 gram/km.

BMWBMWPorsche
8-serie Gran Coupé7-seriePanamera
M50i xDrive50i xDriveGTS
170.712 euro163.359 euro189.500 euro

De M850i xDrive Gran Coupé heeft een V8 benzinemotor onder de kap met een cilinder inhoud van 4.395 cc. Het vermogen bedraagt 530 pk bij 5.500 tot 6.000 toeren per minuut en het maximum koppel is 750 Nm bij 1.800 tot 4.600 toeren per minuut. De acceleratie naar 100 km/u neemt slechts 3,9 seconden in beslag, maar de topsnelheid is onveranderd begrensd op 250 km/u. Als brandstofverbruik geeft BMW 9,9 à 10,0 liter per 100 km op; dit betekent een CO2 emissie van 226-229 gram/km.

BMWAudiJaguarMaserati
8-serie Gran CoupéS7XJQuattroporte
40d xDriveTDI Quattro3.0D LuxuryDiesel
125.762 euro121.300 euro123.100 euro125.452 euro

De 840d xDrive Gran Coupé wordt aangedreven door een 6 cilinder lijn dieselmotor van 2.993 cc. Die levert een vermogen van 320 pk bij 4.400 toeren per minuut en een maximum koppel van 680 Nm bij 1.750 tot 2.250 toeren per minuut. De acceleratie naar 100 km/h neemt 5,1 seconden in beslag en ook bij deze motorvariant is de topsnelheid begrensd op 250 km/u. Het brandstofverbruik bedraagt volgens BMW gemiddeld 6,2 à 6,3 liter per 100 km, hetgeen een CO2 emissie betekent van 162 à 166 gram/km.

De standaarduitrusting omvat sportstoelen met lederen bekleding Vernasca, schakel peddels achter het stuurwiel, ambianceverlichting en volledig lederen bekleding voor het instrumentenpaneel en het bovenste deel van de portier panelen. De buitenste zitplaatsen achterin zijn gevormd als individuele stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De middelste zitplaats achterin is uitsluitend voor korte ritten geschikt. De klep van de bagageruimte is automatisch te bedienen en Comfort Access (incl. handenvrij openen & sluiten) is standaard. De bagageruimte van 440 liter is groot genoeg voor 3 golftassen. Een in de verhouding 40:20:40 gedeeld neerklapbare achterbank leuning biedt extra flexibiliteit voor het vervoeren van bagage.

Een glazen panoramadak is exclusief voorbehouden aan de Gran Coupé uitvoering van de 8-serie: vanaf de voorruit naar de achterruit is er een doorlopend transparant oppervlak van ongeveer 1,5 m2 dat volgens BMW zorgt voor bijzonder licht en een luchtig interieur. Andere te bestellen opties die exclusief voor het 4-deursmodel van de 8-serie zijn, zijn onder meer automatische in 4 zones gescheiden automatische airconditioning en zonneschermen voor de achterste zijruiten en de achterruit.

Adaptieve M wielophanging is standaard, actieve rol stabilisatie optioneel voor alle versies. De M850i xDrive Gran Coupé en de 840i Gran Coupé zijn standaard uitgerust met een M Sport differentieel. Integral Active Steering is standaard in alle vierwiel aangedreven modellen en optioneel voor de 840i Gran Coupé. De Driving Experience Control activeert duidelijk van elkaar verschillende modi (Comfort, Eco Pro, Sport en Sport+. Daarmee is volgens BMW een breed gamma instellingsopties beschikbaar; van dynamisch tot comfortabel. Adaptieve LED koplampen en LED achterlichten zijn standaard. BMW Laserlight met Selective Beam en extra groot bereik van 600 meter van het grootlicht is optioneel.

Het M Sport pakket omvat specifieke design & uitrustingsdetails: extra grote luchtinlaten, speciaal ontworpen zij schorten plus achterbumper, 19 inch lichtmetalen M velgen, M Sport remmen, multifunctionele stoelen, met leder bekleed M stuurwiel, verlichte instaplijsten met M logo. De M850i xDrive Gran Coupé is verder voorzien van een voorspoiler extensie, 20 inch lichtmetalen M velgen met high performance banden, speciaal ontworpen M Sport remmen, exterieurdetails in Cerium Grey, interieurlijsten in een geweven, roestvrijstalen design en verlichte instaplijsten voorzien van de naam van het model. Dit zogeheten M Technic Sport Pack is ook te bestellen voor de andere modelvarianten.

Mogelijkheden voor personalisatie wordt geboden door het M Carbon exterieurpakket (met spijlen in de luchtinlaten, buitenspiegelkappen en sierstukken voor de uitlaat einden in CFRP) en door de zeer exclusieve opties van BMW Individual. Andere opties zijn multifunctionele stoelen en M Sportstoelen, uitgebreide BMW Individual Merino lederen bekleding, actieve stoelventilatie, soft-close portieren, een Bowers & Wilkins Diamond geluidsinstallatie, het zogeheten Warmte Comfort pakket en glasapplicaties voor bepaalde bedieningselementen.

De 8-serie Gran Coupé is voorzien van een uitgebreid gamma aan rij assistentiesystemen: Groot licht assistent, Driving Assistant met Collision and Pedestrian Warning plus City remfunctie, Lane Departure Warning, Speed Limit Info, Rear Crossing-traffic Alert met Rear Collision Warning, plus Parking Assistant met achteruit rij assistent. Active Cruise Control met Stop & Go functie, Driving Assistant Professional met Steering and Lane Control Assistant, Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen, Avoidance Assistant, Crossing-traffic Warning vóór & Wrong-way Warning en Parking Assistant Plus met Surround View, Top View, Panorama View plus Remote 3D View zijn optioneel te bestellen.

De standaardspecificatie omvat de Display Key, Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid, Head-Up Display en Live Cockpit Professional met een navigatiesysteem, een volledig digitaal instrumentenpaneel en een 10,25 inch Touch Control Display. Het BMW Operating System 7.0 biedt snelle toegang tot instellingen en functies. Naar wens aanpasbare displays met moderne, consistent vormgegeven graphics. Bediening is mogelijk via het touch screen, met de iDrive Controller, middels de knoppen op het stuurwiel, met voice control en door middel van gebaren. De BMW Intelligent Personal Assistant is paraat als digitale bijrijder en voertuigexpert. Die is te bedienen via gesproken commando’s. De BMW Digital Key maakt toegang tot, en starten van, de auto mogelijk via de telefoon. Remote Software Upgrade voorziet in het updaten van voertuigfuncties ‘over the air’ zonder dat bezoek aan een dealer nodig is.

Reageren is niet mogelijk.