Seat en Skoda presenteren elektrische stadsauto’s

0

Seat en Skoda brengen met de lancering van respectievelijk de Mii Electric en de Citigo E iV de laagst geprijsde elektrische auto’s op de zakelijke markt. De emissievrije Spaanse stadsauto is al voor 269 euro per maand te rijden via Full Operational Lease, inclusief een netto bijtelling vanaf 56 euro per maand. Voor de Tsjechische variant wordt een Private Lease tarief van 199 euro per maand genoemd. De eerste exemplaren van de Mii Electric en Citigo E iV staan vanaf begin 2020 in de showroom.

De volledig elektrische versies van de Mii en Citigo zijn nu te bestellen vanaf respectievelijk 23.400 en 23.290 euro. Zij worden geleverd inclusief 6 jaar onderhoud, 4 jaar garantie, 8 jaar garantie op batterijen en APK. De elektrische Mii en Citigo worden aangedreven door een elektromotor van 83 pk / 210 Nm die wordt gevoed door een lithium / ion accupakket met een capaciteit van 36,8 kWh. De actieradius bedraagt maximaal 260 kilometer. Zij sprinten in 12,5 seconden naar 100 km/u. Zowel bij de Seat als de Skoda is de topsnelheid begrensd op 130 km/u. De 5-deurs elektrische stadsauto’s hebben 4 zitplaatsen en een bagageruimte van 250 liter. Door de achterbank neer te klappen, wordt dat 923 liter.

Er zijn diverse laadmogelijkheden. Met een 7,2 kW wisselstroomlader duurt het circa 4 uur om het accupakket tot 80 procent op te laden. Met een 40 kW snelle lader vergt dat slechts 1 uur. De Nederlandse dealers van Seat en Skoda zeggen verschillende laadoplossingen van a tot z te kunnen verzorgen. Iedere Mii Electric en Citigo E iV is standaard voorzien van een snel laadaansluiting (DC 40 kW) en een laadkabel (mode 3 voor laadpaal). Met Combined Charging, dat standaard is beide modellen, is de accu in 1 uur tijd van volledig leeg tot 80 procent te laden bij een snel laadstation.

De Seat Mii Electric wordt leverbaar in 2 uitrusting niveaus, met 3 optiepakketten en in 5 verschillende kleuren, waarvan er meerdere beschikbaar zijn in combinatie met een zwart dak en zwarte buitenspiegels. Hij is standaard uitgerust met elektrisch bedienbare ramen vóór, automatische airconditioning, rijstrook behoudassistent, Seat Connect internetservices, verkeersbordenherkenning en een DAB+ radio met 5,0 inch kleurenscherm.

De 24.900 euro kostende Plus uitvoering biedt tevens een licht & regensensor, een multifunctioneel met leder bekleed stuurwiel, elektrisch verstelbare plus verwarmbare buitenspiegels, verwarmbare sportstoelen en een idem voorruit. Van buiten onderscheidt deze Mii Electric zich door 16 inch lichtmetalen velgen, donker getinte ramen achter en LED dag verlichting met home functie. Binnenin is de Plus uitvoering herkenbaar aan de zwarte dakhemel en exclusieve bekleding met witte stiksels.

Skoda biedt een speciale Shuttel laadpas aan. Daarmee kan niet alleen bij 70.000 laadpalen worden geladen, maar ook gebruik worden gemaakt van andere vormen van mobiliteit, zoals deelauto’s, een taxi of openbaar vervoer. Ook de Citigo E iV wordt leverbaar in 2 uitvoeringen. De Ambition is standaard onder meer uitgerust met automatische airconditioning, Lane Assist en het Move&Fun docking station voor telefoon. Met de bijbehorende app fungeert die als extra display in de auto. De telefoon geeft dan bijvoorbeeld voertuig of navigatie gegevens weer. Via de app zijn ook internetdiensten beschikbaar, zoals Remote Access en de aansturing van de airconditioning of het laadproces.

Ook standaard op deze uitvoering zijn de Radio Swing met SD en USB aansluiting, elektrisch bedienbare voorportierramen en Lane Assist. De 24.540 euro kostende Citigo E iV Style biedt bovendien DAB+ radio, elektrisch verstelbare plus verwarmbare buitenspiegels, cruise controle en 16 inch Scorpion Black lichtmetalen velgen. Hij heeft ook in hoogte verstelbare voorstoelen. In het interieur zijn de deurgrepen in chroom uitgevoerd en de stoelen afgewerkt met een specifieke bekleding. Het stuurwiel, de pook knop en de handrem greep zijn bekleed met leder.

Beide uitvoeringen van de Skoda zijn aan te kleden met een keur aan opties en pakketten, waaronder het Comfort pakket. Voor 450 euro extra wordt de Citigo E iV dan voorzien van verwarmbare voorstoelen, parkeersensoren achter en 4 additionele luidsprekers.

Reageren is niet mogelijk.