Prijs vergelijking Ford Fiesta Connected

0

2020 is het jaar waarin de kaarten in het B segment herschud worden door nieuwe edities van de Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio en Toyota Yaris. Ford, dat met de populaire Fiesta een vooraanstaande marktpositie te verdedigen heeft, is niet van plan dit proces lijdzaam af te wachten en kondigt daarom een aantal belangrijke vernieuwingen voor de modelreeks aan. In het kader van de update krijgt de Fiesta een vernieuwde motor, 3 andere uitvoeringen, een rijkere uitrusting over de gehele linie en wordt hij leverbaar met een aantal moderne features.

Eén van de belangrijkste noviteiten is de vernieuwde 95 pk sterke 1,0 liter EcoBoost turbo benzinemotor. De doorontwikkelde prijswinnende driecilinder heeft een grote update ondergaan. Zo is de cilinderkop omgedraaid, zodat de uitlaat nu aan de achterzijde van de motor zit, waardoor onderdelen zoals het partikelfilter en de katalysator sneller opgewarmd worden. Ook nieuw zijn de hogere injectiedruk en cilinderuitschakeling bij lagere belasting. Daarnaast is er een lagere interne wrijving gerealiseerd. Dit alles resulteert in een lagere uitstoot en een gunstiger verbruik. De nieuwe motor vervangt de 100 pk variant van de 1,0 liter EcoBoost turbomotor én de atmosferische 1,1 liter met 70 of 85 pk. In de loop van het jaar komt de nieuwe motorisering er ook met automaat. Tot die tijd blijft de huidige 1.0 liter 100 pk EcoBoost leverbaar.

Het Fiesta gamma is per ingang van het nieuwe modeljaar verder uitgebreid met de onder de Titanium en boven de Trend gepositioneerde Connected uitvoering. Hij is onder meer voorzien van het SYNC 3 infomediasysteem met 8 inch touch screen (inclusief Apple Carplay plus Android Auto, het FordPass Connect modem en DAB+ radio). Ook beschikt de nieuwe Fiesta Connected over elektrisch bedienbare ramen rondom, airconditioning en cruise controle met Adaptive Speed Limiting Device (ASLD). Onder de kap zit de nieuwe 95 pk sterke 1,0 liter EcoBoost motor. Hij is leverbaar vanaf 18.545 euro.

Bijna alle uitvoeringen krijgen een fors rijkere standaarduitrusting mee. Zo zijn de al luxe Titanium en de sportieve ST-Line nu ook voorzien van onder meer parkeersensoren achter, elektrisch bedienbare portierramen achter, een 8-inch touch screen, het FordPass Connect modem, DAB+ radio, 4-weg verstelbare voorstoelen en LED dimlichten. De Titanium en ST-Line zijn nu ook in X-series beschikbaar. Deze zijn voorzien van ondermeer een B&O geluidsinstallatie, Driver Alert, navigatie, verkeersbordherkenning, een startknop en een grootlicht assistent. De uitrusting van de stoer ogende Active X is vanaf heden uitgebreid met features zoals automatische airconditioning, parkeersensoren achter, Ambient Lighting, Keyless Entry, zwarte dakrails, navigatie en de B&O geluidsinstallatie met 9 luidsprekers en een subwoofer. Ook de Vignale uitvoering biedt voortaan meer luxe. Dit stijlvolle topmodel van de Fiesta reeks krijgt nu standaard onder meer volledig lederen bekleding, navigatie, DAB+ radio, Door Edge Protectors, privacy glas, Active Park Assist, een achteruit rij camera en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Ook standaard zijn een elektrisch verwarmbare voorruit, verwarmbare voorstoelen en een verwarmbaar stuurwiel. Het sportieve topmodel, de 200 pk sterke ST-3, verwent zijn bestuurder en inzittenden voortaan ook met DAB+ radio, parkeersensoren achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een elektrische verwarming van de voorruit, het stuurwiel en voorstoelen.

 

FordHyundaiMazdaNissan
Fiestai202Micra
Connected 95 pki-Motion 100 pkComfort 90 pk Visia 100 pk
18.950 euro18.395 euro18.690 euro19.390 euro
OpelRenaultSkodaSuzuki
CorsaClioFabiaSwift
Edition 100 pkZen 100 pkAmbition 95 pkStijl 111 pk
19.649 euro19.390 euro19.375 euro19.699 euro

 

Ander Fiesta nieuws is de adaptieve cruise controle (ACC) die nu voorzien is van verkeersbordherkenning die de kruissnelheid kan aanpassen aan de toegestane snelheid. De automaatversies met ACC krijgen nu ook Stop&Go, dat het mogelijk maakt de Fiesta volledig tot stilstand te brengen en weer te laten optrekken in files. Het Adaptive Speed Limiting Device (ASLD) kan zich, net als de ACC, automatisch aanpassen aan de toegestane snelheden. Het SYNC 3 infomediasysteem heeft aanpassingen ondergaan en zou nu intuïtiever te bedienen zijn. Het display is vernieuwd en er is een extra makkelijke Smart Search voor het telefoonboek en de mediabibliotheek. Het systeem maakt nu ook het ‘via de lucht’ updaten van kaarten mogelijk. De subwoofer van de B&O geluidsinstallatie is voortaan fors kleiner, volgens Ford zonder in te leveren op de geluidskwaliteit. De nieuwe versie is dermate klein dat hij niet langer meer in de reservewielruimte hoeft te worden gemonteerd, waardoor er meer bagageruimte overblijft en klanten de keuze hebben om een reservewiel te bestellen.

De vernieuwde Fiesta arriveert begin 2020 bij de Nederlandse Ford dealers en is leverbaar vanaf 17.250 euro. De volledige prijslijst staat hierboven.

 

Reageren is niet mogelijk.