Prijs vergelijking vernieuwde Renault Espace

0

Renault heeft de eerste prijzen van de vernieuwde Espace bekendgemaakt. Dat is in die zin een gedurfde stap omdat de MPV verkooptechnisch als een zinkend schip wordt beschouwd dat door steeds meer autofabrikanten wordt verlaten. Recentelijk gaf Seat aan het voor gezien te houden met haar Alhambra.

Maar de Espace is natuurlijk niet zomaar een MPV. Renault heeft van de huidige generatie een soort cross-over proberen te maken met een lager busjesgehalte. Optisch is dat wel gelukt, maar met de metamorfose werd er ook veel aan interieurruimte ingeleverd. Per saldo is de autoconsument niet overtuigd. Vorig jaar werden slechts 168 exemplaren op kenteken gezet in Nederland, waarmee de afzet in vergelijking met 2018 meer dan halveerde. Over zinkende schepen gesproken.

Maar dat was voor de facelift. Wellicht kan de in november gepresenteerde opfrisbeurt het tij keren. Dat zij de Espace gegund, want hij is een markante persoonlijkheid en grijze mussen (of bussen?) zijn er al genoeg. Toch vraagt Autointernationaal.nl zich af of deze facelift er niet eentje uit de categorie ‘too little, too late’ is. Je moet namelijk 2 keer kijken om de verschillen te kunnen zien. De nieuwigheden beperken zich tot details, zoals licht gewijzigde koplampen en een hertekende voorbumper. Veel geld mocht de facelift van de Espace duidelijk niet kosten. Jammer, want stekker hybride techniek zou de verkopen écht een impuls hebben kunnen geven.

Over geld gesproken: de vernieuwde Espace is alleen verkrijgbaar met slechts één krachtbron: een 225 pk sterke, geblazen 1.8. Deze als ‘TCe 225’ aangeduide viercilinder benzinemotor is gekoppeld aan een 7-traps automaat met dubbele koppeling. De bijna 4,9 meter lange Fransman kan met deze aandrijflijn in 7,9 seconden naar 100 km/u sprinten. Zijn topsnelheid bedraagt 224 km/u. Renault geeft voor de 1.608 kilo wegende 5-zits uitvoering een gemiddeld verbruik van 7,6 liter per 100 km op. De Espace met 7 zetels, die 1.654 kilo in de schaal legt, consumeert 7,8 liter.

RenaultDSLand RoverLexusVolvo
Espace7 CrossbackDiscovery SportNXXC60
TCe 225 Initiale ParisPT 225 So ChicP200300h Business B5 Inscription
64.590 euro57.990 euro68.560 euro63.795 euro64.495 euro

Renault levert de Espace in Nederland vooralsnog alleen als luxueuze Initiale Paris. Dit betekent dat instappen een prijzige aangelegenheid is. De 5-zitter wisselt voor 64.590 euro van eigenaar. Wie de variant met 7 zetels wil, moet 2.000 extra betalen.

Reageren is niet mogelijk.