VDL Nedcar herstart op 4 mei productie voor BMW en Mini

0

VDL Nedcar start op 4 mei weer de productie van auto’s voor BMW en Mini, tenminste als de overheidsmaatregelen dat toelaten. Het bedrijf heeft dit besluit genomen in samenspraak met haar Duitse opdrachtgever, die net als andere Europese autobouwers hard is getroffen door de corona crisis.

De Limburgers legden vanwege de coronac risis de productie in Born op 19 maart stil, net nadat BMW zijn productie staakte. VDL Nedcar verwacht niet dat er op 4 mei nog een probleem is met de levering van onderdelen, wat half maart nog wel het geval was. “BMW start de productie zelf op 30 april op en wij beginnen op 1 mei met proefdraaien”, aldus een woordvoerder van VDL Nedcar. “Dan kunnen wij op 4 mei volop aan de slag”.

VDL Nedcar bouwt voor BMW het model X1 en voor Mini de Countryman, de Cabrio en de Hatch. Bij het hervatten van de productie belooft de autobouwer rekening te houden met de beschermende maatregelen die een verdere verspreiding van het corona virus tegen moeten gaan, zoals 1,5 meter afstand en eventueel overalls, veiligheidsbrillen en mondkapjes. Bij VDL Nedcar werken 5.000 mensen.

Mocht er op 4 mei daadwerkelijk weer opgestart kunnen worden, dan heeft de productie al met al afgerond anderhalve maand stilgelegen. VDL Nedcar kan echter de draad alleen weer oppakken als het kabinet in de tussentijd geen extra maatregelen aankondigt om het corona virus in te dammen.

Reageren is niet mogelijk.