Mercedes Me kan nu nog meer doen

0

Mercedes heeft zijn app een grote update gegeven. Het huidige aanbod omvat in eerste instantie Mercedes Me, Mercedes Me Store en Mercedes Me Service. In de toekomst zal de verbinding van de auto en smartphone een digitaal ecosysteem creëren op basis waarvan nieuwe en flexibele diensten kunnen worden ontwikkeld.

De 3 applicaties zijn nu beschikbaar in de App Store en de Google Play Store. De autofabrikant uit Stuttgart belooft een eenvoudigere en meer intuïtieve bediening. Volgens Daimler verkoopdirecteur Britta Seeger kunnen Mercedes bestuurders gemakkelijk een serviceafspraak maken met de dealer van hun keuze;  desnoods vanaf de bank. Ook kan men de volgende reisbestemming rechtstreeks naar de auto sturen via de app. Er zijn ook nieuwe diensten, zoals het openen of sluiten van ramen of schuifdaken via de app.

Alle Mercedes Me apps zijn nu nauw met elkaar verbonden. Daarvoor is alleen een gemeenschappelijke log-in met de Mercedes Me ID nodig. Aan elke individuele app zijn specifieke functies toegewezen. “Deze zijn visueel en inhoudelijk aangepast aan de wensen van de klant”, zo laat Seeger weten. Met de Mercedes Me app kan statusinformatie zoals kilometerstand, actieradius of bandenspanning worden weergegeven. Daarnaast zijn de hulpverwarming, de cabrioletkap of de zijruiten via de app te bedienen en is het voertuig te vinden door de koplampen kort te verlichten, bijvoorbeeld in een donkere parkeergarage.

De Mercedes Me Store app biedt toegang tot digitale producten van Mercedes-Benz. Het biedt informatie over de looptijd van de Connect Services en de on-demand apparatuur. Indien gewenst kunnen deze op elk moment worden uitgebreid met een smartphone. En de Mercedes Me service-app herinnert de bestuurder tijdig aan serviceafspraken zoals inspectie of onderhoud. Het toont actieve waarschuwingslampjes en beveelt passende maatregelen aan, zoals het controleren van de bandenspanning bij het volgende tankstation. “Afspraken met de werkplaats kunnen direct via de smartphone worden geboekt via de app”, zegt Seeger.

Reageren is niet mogelijk.