Ford plaagt opnieuw met de Puma ST

0

Ford heeft weer wat plaagmateriaal van de Puma ST de wereld in gestuurd. Op het Twitteraccount van het merk zijn enkele nieuwe beelden te zien van de sportieve cross-over, die eind september debuteert.

Het blijft uiteraard bij enkele schimmige beelden, dus veel kunnen we nog niet afleiden van het beeldmateriaal van de Ford Puma ST. Wel lijkt die de klassieke ST behandeling te krijgen, met in de eerste plaats een opvallende koetswerkkleur, het sportievere grille met ST logo, grotere velgen en een sportieve make-over voor het interieur. En reken er maar op dat er ook aan het onderstel gesleuteld is, zodat rijden is deze sportieve Ford net zo’n feest wordt als in de Fiesta ST.

Over de aandrijflijn weten wij formeel nog niets, maar aangezien de Puma zijn genen met de Fiesta deelt, mogen we er voorzichtig van uitgaan dat de ST uitvoering de motor van de Fiesta ST krijgt. Dat is een 1.5 EcoBoost driecilinder die 200 pk produceert. Reken op een sprinttijd naar 100 km/u in 6,9 seconden en op een topsnelheid van 215 à 220 km/u. Voor de première is het aftellen tot 24 september, wanneer de Puma ST debuteert. De prijs gaat waarschijnlijk net geen 40 mille bedragen.

Reageren is niet mogelijk.