Hyundai onthult naam van zijn nieuwste model: Bayon

0

Hyundai heeft de naam onthuld van zijn nieuwste model: Bayon. Deze SUV verschijnt in de eerste helft van 2021 in de showroom en is volledig nieuw ontworpen. De Bayon is volgens Hyundai een belangrijke aanvulling op het huidige SUV-gamma.

“Hyundai heeft met zijn uitgebreide en succesvolle SUV-gamma al een stevige positie in de Europese SUV-markt”, zegt Andreas-Christoph Hofmann, vice president Marketing & Product. “Door een nieuw product in het B-segment te lanceren als instapmodel van ons SUV-aanbod, zien we een geweldige kans om nog beter aan de vraag van Europese klanten te voldoen en ons aanbod in een zeer populair segment uit te breiden”. De Bayon is na de Kona, de Tucson, de Santa Fe en de Nexo het nieuwste lid van de SUV familie van Hyundai in Europa.

De naam Bayon is afgeleid van de stad Bayonne in het zuidwesten van Frankrijk. Omdat de nieuweling in de eerste plaats voor de Europese markt is bestemd, besloot Hyundai het model te vernoemen naar een stad in onze verkoopregio. Bayonne ligt tussen de Atlantische kust en de Pyreneeën. “Het is een geweldige locatie voor mensen die houden van sportieve activiteiten, zoals zeilen en wandelen, wat aansluit bij het lifestylekarakter van het nieuwe model”, aldus een woordvoerder van Hyundai.

Zoals voor al haar SUV modellen heeft Hyundai zich ook voor de naam van zijn nieuwste model laten inspireren door locaties over de hele wereld. Zo zijn de Tucson en de Santa Fe vernoemd naar steden in de Verenigde Staten en is Kona afgeleid van het gelijknamige op Hawaï. Zelfs de Nexo heeft geografische roots. Deze waterstof elektrisch aangedreven SUV ontleent zijn naam aan Nexø: een van de steden op het populaire Deense vakantie-eiland Bornholm. Hyundai maakt binnenkort meer details bekend over de Hyundai Bayon.

Reageren is niet mogelijk.