Modeljaar update voor Nissan Micra

0

Nissan heeft haar Micra bijgepunt. Het betreft een modeljaarupdate en geen facelift, want uiterlijk is er weinig tot niets veranderd aan de B segment hatchback.

Momenteel is de Micra leverbaar in 6 verschillende uitrustingsniveaus: de Visia, Acenta, N-Connecta, Tekna, N-Sport en N-Style. Dat worden er 5. De Visia, Acenta, Tekna en N-Sport mogen blijven. Daarnaast voegt Nissan het uitrustingsniveau N-Design toe. Die is als enige Micra leverbaar met feloranje interieur decoratie. De N-Connecta en N-Style uitvoeringen keren in het nieuwe modeljaar niet terug.

Voortaan kunnen Micra kopers de inzetstukken in de voorbumper en onderaan de deuren naar keuze in het zwart of chroom laten uitvoeren. Daarnaast zijn er nieuwe 2-kleurige ‘Diamond cut’ 17 inch lichtmetalen velgen leverbaar. Deze zijn standaard op de uitvoeringen N-Design en Tekna. LED verlichting is nu optioneel beschikbaar voor de minder luxe varianten van de Micra; voorheen was dit exclusief voorbehouden aan de duurdere uitvoeringen.

De Nissan beschikt over hetzelfde multimediasysteem als voorheen en ook de veiligheidssystemen zijn niet veranderd. Wel is er een nieuwe assistent, Around View genaamd. Die helpt ook bij het parkeren. Standaard op de Micra zijn Hill Start Assist en Ride & Trace Control. De laatste voorziening moet de bestuurder helpen in moeilijke rij omstandigheden. Het tweede uitrusting niveau Acenta voegt daar Apple CarPlay en Siri stemherkenning aan toe.

Het blijft niet bij de gewijzigde uitrustingsniveaus en de lichte cosmetische aanpassingen, want Nissan heeft ook de motor van de inmiddels 4 jaar oude Micra aangepast. De 1.0 IG-T driecilinder levert in verband met de Euro 6D-emissienorm waaraan hij dient te voldoen nu minder vermogen. In Buitenlandse media wordt gesproken over 92 pk. Daarmee kan de Micra in afgerond 11 seconden naar 100 km/u sprinten. Voorheen was er 100 pk beschikbaar. Nissan belooft voor de vernieuwde 1,0 liter motor een meer geleidelijke koppelafgifte, waardoor er minder geschakeld hoeft te worden. De specificaties voor de Nederlandse markt, inclusief de prijzen van de vernieuwde Micra, volgen spoedig.

 

Reageren is niet mogelijk.