Prijs vergelijking Cupra Formentor 310 2.0 TSI 4Drive

0

Autointernationaal.nl kan de prijs melden van de Cupra Formentor 310 2.0 TSI 4Drive . De Spaanse SUV met de daklijn van een coupé gaat in Nederland in deze uitvoering 62.300 euro kosten. Voor dit bedrag krijg je de uitvoering met 310 pk sterke benzinemotor, 7-traps automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Een 2-tal stekker hybride versie volgen begin 2021.

De Formentor is het allereerste model dat speciaal ontworpen en ontwikkeld is voor het sportieve sub merk van Seat. In eerste instantie is de SUV alleen leverbaar met de 2.0 TSI benzinemotor van 310 pk en 400 Nm. Begin 2021 zal de Formentor ook als stekker hybride besteld kunnen worden. Die heeft de 1.4 TSI van 150 pk als basisunit. Deze benzinekrachtbron wordt geassisteerd door een 115 pk sterke elektromotor. De stroom is afkomstig van een 13 kWh batterij, waarmee een volledig emissievrije actieradius van 60 km mogelijk is. Het aandrijf geheel heeft een cumulatief vermogen van 245 pk. In deze vorm gaat de Formentor maximaal 46 mille kosten. De stekker hybride versie met 204 pk gaat afgerond 42.000 euro kosten. De levering van de 310 pk uitvoering start nog dit jaar.

De Formentor 310 2.0 TSI 4Drive heeft een direct ingespoten 2,0 liter turbomotor die goed is voor 310 pk en 400 Nm (beschikbaar tussen 2.000-5.450 toeren). De 4 cilinder is gekoppeld aan een 7-traps shift-by-wire DSG automaat. De Formentor 310 2.0 TSI 4Drive accelereert in 4,9 seconden naar 100 km/u en zijn topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Het gemiddelde verbruik volgens de WLTP meetmethode bedraagt 8,2 à 9,0 liter per 100 km, hetgeen een CO2-uitstoot van 186 à 203 gram/km betekent. De Formentor voldoet aan de EU6 AP emissienorm.

CupraAudiBMWMercedes-AMG
FormentorQ3 SportbackX1 M Sport
GLA
2.0 TSI 310 4Drive40 TFSI QuattroxDrive25i Executive
35 4Matic
62.300 euro63.450 euro67.412 euro71.217 euro

Voor maximaal rijplezier heeft de Formentor 310 2.0 TSI 4Drive een multilink achterwielophanging en een adaptieve onderstel regeling (Dynamic Chassis Control; DCC) die de demping per wiel aanpast aan de rij omstandigheden en de gekozen rij modus (Comfort, Sport, Individual, Cupra en Offroad). Voor maximale dynamiek, grip en stabiliteit verdeelt het 4Drive vierwielaandrijving systeem samen met EDS de aandrijfkracht variabel over de 4 wielen. De Formentor heeft standaard 19 inch lichtmetalen velgen en remmen met geventileerde schijven vóór en achter. Ook de elektronische brakebooster is standaard. Deze zorgt voor een nog snellere respons op het rempedaal. Optioneel is een Brembo remsysteem met 370 mm remschijven en koperkleurige remklauwen leverbaar.

De standaarduitrusting van de Formentor 310 2.0 TSI 4Drive omvat zaken als Full LED koplampen met LED dagverlichting in Cupra signatuur, een verwarmd sportstuur met start- plus Cupra- knop en kuipstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Ook biedt hij een digitaal instrumentenpaneel (Virtual Cockpit), Cupra Connect (een navigatie en multimediasysteem met een 12 inch touchscreen en full link draadloze smartphone-integratie, inclusief Mirrorlink en Apple CarPlay). Voor de veiligheid en het comfort beschikt hij over automatische afstand- en snelheidsregeling (Predictive Adaptive Cruise Control), een dodehoeksensor, Park Assist (automatische parkeerhulp) en airconditioning met 3 temperatuurzones. Met onder meer matte exterieurtinten, een elektrisch bedienbare achterklep (inclusief voetbediening), blauwe lederen bekleding (inclusief stoelverwarming en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie) kan de uitrusting worden afgestemd op de persoonlijke smaak.

 

Dit artikel is een prijs update van het nieuwsbericht van 25 augustus 2020, 13.49 uur.

Reageren is niet mogelijk.