Prijs vergelijking Lynk & Co 01

0

Tussen het introductiegeweld van volledig elektrische auto’s is het marktdebuut van de Lynk & Co 01 een beetje ondergesneeuwd geraakt. Maar inmiddels is het debuutmodel van dit jonge automerk te koop voor een scherpe prijs: 39.000 euro.

Net als Polestar is Lynk & Co een zustermerk van Volvo. Maar van een visuele link is hier geen sprake. Ook minder spraakmakend is de aandrijving: waar de Polestar 2 vanwege zijn volledig elektrische techniek gezien werd als een volwaardig alternatief voor de nu al iconische Tesla Model 3, debuteert de Lynk & Co 01 met een stekker hybride aandrijflijn. Dat is in ieder geval voor zakelijk rijders een stuk minder interessant.

Lynk&CoCitroënFordHyundaiJeep
01C5 AircrossKugaTucson AWDRenegade 4xe
PHEVHybrid FeelPHEV TitaniumPHEV ComfortPHEV Limited
39.000 euro43.250 euro39.275 euro43.995 euro42.990 euro
MiniMitsubishiOpelPeugeotVolvo
Countryman ALL4Eclipse Cross 4WDGrandland X3008XC40
Cooper SEPHEV IntenseHybrid EleganceHybrid AllureRecharge T4
41.766 euro37.990 euro43.049 euro44.780 euro44.495 euro

Maar Lynk & Co 01 compenseert het ontbreken van volledig elektrische aandrijftechniek met een zeer royale standaarduitrusting en een scherpe prijs. Bovendien kan er tot 69 km volledig emissievrij worden gereden met de plug-in hybride motor. Wat wil een mens dagelijks nog meer? Lynk & Co omschrijft de 01 als een smartphone op wielen. De auto is namelijk altijd verbonden dankzij de nieuwste digitale connectiviteit en ingebouwde Sharing functie. Verder zijn zaken waar de consument normaliter voor moet bijbetalen standaard.

Goede voorbeeld zijn het elektrisch panoramadak, metallic lak, een elektrische achterklep, een Premium audiosysteem en een navigatie installatie. Ook van de partij zijn een digitale sleutel, In-car apps, adaptieve cruisecontrol, een draadloze telefoonlader, een Parking assistent, de mogelijkheid voor persoonlijke instellingen via de Cloud en elektrische stoelverstelling met geheugen. Daarop zit je volgens Lynk & Co overigens heerlijk omdat de 01 ‘s werelds eerste auto is met Econyl bekleding (geregenereerd nylon dat is gemaakt van gerecyclede vislijnen en ander plasticafval).

Het enige wat jij nog hoeft te doen is de keuze maken tussen zwart of blauw. Lynk & Co spreekt daarom van “mobiliteit zonder gedoe”. Dat kan namelijk in lidmaatschap vorm. Dat is inclusief een servicepakket en verzekering. Tijd voor een onderhoudsbeurt? Lynk & Co komt jouw auto dan ophalen en brengt hem na afloop terug. Updates van de 01 kunnen ‘via de lucht’ worden uitgevoerd wanneer het jou uitkomt.

Zoals gezegd is de 01 een stekker hybride. Als basisunit fungeert een 3 cilinder met turbocompressor van 1.477 cc. Die is goed voor 180 pk bij 5.500 toeren en 265 Nm bij 1.500-4.000 toeren. Mechanisch plus elektrisch is er 261 pk beschikbaar. Dit systeemvermogen gaat via een 7-traps automaat met dubbele koppeling naar de voorwielen. Accelereren naar 100 km/u doet de Lynk & Co 01 in 7,9 seconden.

Zijn topsnelheid bedraagt 210 km/u. Als brandstofverbruik wordt 1,2 liter per 100 km opgegeven, hetgeen een CO2 uitstoot van 27 gram/km betekent. Het elektrische rij bereik (WLTP) bedraagt zoals gezegd maximaal 69 km. De lithium/ion batterij heeft een capaciteit van 17,6 kWh en valt met 230 Volt in 5 uur op te laden.

 

Reageren is niet mogelijk.