Prijs vergelijking Hyundai Bayon

0

Autointernationaal kan melden hoeveel Hyundai gaat vragen voor haar nieuwe Bayon. De B segment SUV die later dit jaar in de showrooms arriveert, krijgt een prijskaartje van minimaal 21.695 euro kosten. 

Dat is 1.200 eur0 meer dan Autointernationaal aanvankelijk had voorspeld, maar dat komt doordat de Nederlandse importeur afziet van de bescheiden gemotoriseerde 1.2 MPI i-Motion uitvoering met 84 pk als basisvariant. Er werd in maart voorspeld dat er voor turbopret 1.100 euro bijbetaald zou moeten worden. Dat blijkt dus 1.200 euro te zijn. Voor de uiteindelijke prijs van 21.695 euro krijgt met 100 pk tot zijn beschikking inclusie mild hybride techniek.

Er zijn 5 uitrusting niveaus waaruit kan worden gekozen: i-Motion, Comfort, Comfort Smart, Premium en Premium Sky. Mogelijk voegt Hyundai daar later nog een 6de versie aan toe (N-Line). De basisuitvoering biedt handmatige airconditioning, lederen bekleding voor zowel het stuurwiel als de versnellingspook, een USB poort voorin, cruisecontrol, automatisch groot licht, Bluetooth en 15 inch stalen velgen met wieldoppen.

HyundaiKiaSeat
BayonStonicArona
T-GDI 100 i-MotionT-GDI 100 ComfortTSI 95 Reference
21.695 euro21.795 euro21.490 euro

De Comfort uitvoering voegt daar onder meer 16 inch lichtmetalen velgen met 195/55 R banden, een 8 inch multimediascherm, Android Auto (draadloos), Apple CarPlay (idem), spraakherkenning, elektrisch verstelbare plus inklapbare buitenspiegels, een draadloze oplaadmogelijkheid voor de smartphone, luidsprekers achterin, parkeersensoren achter en een volledig digitaal instrumentenpaneel (10,25 inch) aan toe. Ten opzichte van de Comfort is de Comfort Smart extra uitgerust met een 10,25 inch multimediascherm met navigatie en Hyundai Bluelink connectiviteitsdiensten met smartphone app en Live Services.

HyundaiFiatFord
Bayon500XPuma
T-GDI 100 Comfort Smart1.0T 120 CultEB 95 Connected
24.695 euro25.122 euro24.575 euro
RenaultSkodaVolkswagen
CapturKamiqT-Cross
TCe 90 ZenTSI 110 ActiveTSI 95 (basis)
25.090 euro24.490 euro25.440 euro

De topversie Premium is voorzien van een volautomatische airconditioning, autonome rijbaan assistentie (LFA), een Bose Premium audiosysteem met 5 luidsprekers plus subwoofer, centrale deurvergrendeling met Keyless Entry plus startknop, Parking Collision avoidance Assist (PCA), privacy glas, stoel verwarming vóór, stuurwiel verwarming en Blindspot Collision avoidance Assist (BCA). Klanten die ook een schuif/kantel dak willen, kiezen de Premium Sky.

HyundaiHondaHyundai
BayonJazzKona
T-GDI 120 DCT PremiumHybrid ExecutiveHybrid Comfort
28.795 euro29.405 euro28.675 euro

Alleen de Premium versie (Sky) biedt automatische airconditioning. De dikst aangeklede Bayon gaat met de 120 pk sterke variant van de 1.0 T-GDI motor en de 7-traps automaat met dubbele koppeling gaat 29.985 euro kosten. Dat is 15 euro minder dan Autointernationaal in maart had voorspeld. De meerprijs van de automatische transmissie ten opzichte van de handgeschakelde 6-bak bedraagt 2.100 euro. Dat is geen vechtprijs, maar je krijgt dan wel 20 pk extra.

De Bayon wordt leverbaar in 9 carrosseriekleuren. De tint Mangrove Green Mica (zie foto) beleeft zijn primeur bij dit Hyundai model. Optioneel bij de meeste kleuren is Phantom Black voor het dak. Andere kleuren zijn Polar White, Sleek Silver Metallic, Intense Blue Mica, Dragon Red Mica, Elemental Brass Metallic, Aqua Turquoise Metallic, Phantom Black Mica en Aurora Grey Mica. Bij de laatste 2 kleuren is het zwart dak standaard respectievelijk niet mogelijk.

 

Dit nieuwsbericht is een prijs update van het artikel van 9 maart 2021, 12.55 uur.

 

 

Reageren is niet mogelijk.