Vinfast maakt prijzen VF 8 en VF 9 bekend

0

Tijdens de VinFast Global EV Day op de Consumer Electronics Show (CES 2022) in Las Vegas kondigde het jonge Vietnamese automerk een nieuwe marktstrategie aan en onthulde het zijn complete modellengamma dat 5 segmenten beslaat. Autointernationaal heeft daar begin deze week reeds aandacht aan besteed. Maar VinFast start ook de mogelijkheid om online een auto te reserveren. Hiertoe zijn de prijzen van de eerste 2 modellen, de VF 8 en de VF 9, die beiden elektrisch zijn, bekendgemaakt. Vinfast kondigde tevens aan dat het blockchain technologieën zal toepassen om reserveringen, betalingen en, uiteindelijk, voertuigbezit te certificeren.

Na het Amerikaanse debuut van Vinfast op de autotentoonstelling van Los Angeles, zet het merk grote stappen in de richting van een duurzame toekomst van mobiliteit, aangezien het aankondigt tegen eind 2022 te stoppen met de productie van voertuigen met interne verbrandingsmotoren (ICE). VinFast zal zijn R&D inspanningen geheel gaan richten op volledig elektrische aandrijflijnen.

Naast de toewijding om fabrikant van alleen elektrische auto’s te worden, lanceerde VinFast een reeks modellen. Daarvan debuteren er 3 in het ABC segment: de VF 5 (A segment), de VF 6 (B segment) en de VF 7 (C segment). 2 andere modellen, de VF e35 en de VF e36 die bestemd zijn voor het D en E segment (en afgelopen november in productievorm werden geïntroduceerd op de autotentoonstelling van Los Angeles), worden omgedoopt tot VF 8 en VF 9. Het verwijderen van het voorvoegsel ‘e’ (van elektrisch) in de typeaanduiding bevestigt de consistente en volledige focus van het bedrijf op elektrificatie. De 5 elektrische auto’s zijn ontworpen door de Italiaanse designbureaus Pininfarina en Torino Design.

De VF 8 en VF 9 modellen zullen worden uitgerust met techniek waarmee autonoom rijden op niveau 2+ mogelijk is. Dat geldt voor de Eco en Plus versies. De Premium uitvoering kan zelfstandig rijden op Level 3 en 4. Deze Vinfast zal ook slimme functies hebben, waaronder Smart Home, Mobile Office, In-car Shopping, In-car Entertainment en vele andere handige, geavanceerde functies die, zo laat de fabrikant weten, “van elke trip een boeiende reis maken en uitermate praktische zijn in het dagelijkse leven”. Op de VinFast Global EV Day op de CES kondigde het bedrijf ook officieel aan dat elke VinFast wordt geleverd met een garantie van 10 jaar of 200.000 km (wat het eerst komt).

Vinfast Aiways Hyundai Renault
VF8 U5 Ioniq 5 Mégane E-Tech Electric
90 kWh Eco 63 kWh Premium 58 kWh Style 60 EV Iconic
44.650 euro 43.850 euro 43.500 euro 45.990 euro
Vinfast Mercedes-Benz Nissan Skoda
VF9 EQB Ariya Enyaq iV
106 kWh Eco 66,5 kWh 300 4Matic 87 kWh Evolve e-4Orce 80X Sportline
59.650 euro 64.031 euro 61.390 euro 56.890 euro

Het Vietnamese automerk kondigde ook de verkoopprijzen van de VF 8 en de VF 9aan. In Nederland beginnen die respectievelijk bij 44.650 euro en 59.650 euro. De prijzen zijn inclusief een batterijverhuurprogramma dat klanten 2 abonnementen biedt: “Flexibel” (een minimum abonnementsbedrag 500 km per maand, met extra kosten voor meegereden kilometer) en “Fixed” (onbeperkte actieradius). De totale maandelijkse kosten voor het rijden in een elektrische VinFast liggen volgens de fabrikant dicht bij de kosten van een auto met benzinemotor. Bovendien dekt VinFast alle uitgaven voor batterijonderhoud en vervangt het de gebruikte batterijen van de eigenaar gratis wanneer de laad- en ontlaad capaciteit onder de 70 procent daalt.

Het reserveringsportaal is op 6 januari geopend voor Amerikaanse, Vietnamese en Europese klanten en sluit op 6 april 2022. Tijdens deze periode zullen klanten automatisch deelnemen aan een exclusief lidmaatschapsprogramma: VinFirst ‘Pioneer’s Gratitude to Pioneers’. In Europa kunnen VinFast klanten een reservering plaatsen voor 150 euro. Dit bedrag wordt desgewenst volledig terugbetaald. Het plaatsen van een reservering geeft klanten recht op een e-voucher van 2.500 euro voor de VF 8 en een van 4.200 euro voor de VF 9, een gratis draagbare oplader en een gratis luxe vakantie in Vietnam (exclusief vliegticket). Leden krijgen namens hen ook een boom geplant als onderdeel van het Phu Quoc National Forest Protection Project.

Met VinFast’s toepassing van blockchain technologie ontvangen reserveringshouders een VinFirst NFT (Non Fungible Token) die hun lidmaatschap als pionier in VinFirst certificeert. De voordelen voor VinFirst leden worden rechtstreeks overgezet naar hun blockchain portemonnee op basis van hun VinFirst NFT, zodat klanten hun voordelen kunnen verifiëren en over toekomstige voordelen en diensten kunnen beschikken.

Reageren is niet mogelijk.