Elektrische Fiat 500 blijft Italiaans

0

De Mirafiori fabriek in Turijn blijft de aangewezen plek voor de bouw van de 500e.

Fiat introduceerde de elektrische Fiat 500e in de (na)zomer van 2020. Dit nieuwe model kwam naast de bestaande benzineversies op de markt. Stellantis, waar Fiat sinds 2021 toe behoort, heeft nu bekendgemaakt dat de 500e ook in de toekomst in de oude Mirafiori fabriek in Turijn van de band blijft rollen.

Stellantis versterkt op verschillende manieren het commitment aan Italië. Dat is niet verwonderlijk want de Fiat Chrysler tak heeft een stevige vinger in de pap bij het nemen van beslissingen. Vorige week maakte het concern bekend dat ook de accufabriek ACC een Itaiaanse vestiging krijgt, naast vestigingen in Frankrijk en Duitsland. De betreffende productiefaciliteit is feitelijk de oude Fiat fabriek in Termoli.

Reageren is niet mogelijk.