Mercedes roept wereldwijd 1 miljoen auto’s terug

0

De Duitse autofabrikant Mercedes-Benz roept wereldwijd bijna 1 miljoen personenwagens terug vanwege een mogelijk probleem met de remmen. Dat heeft de Duitse toezichthouder KBA gemeld.

Het gaat om exemplaren van de modelreeksen ML klasse, GL klasse en R klasse (foto) die werden geproduceerd tussen 2004 en 2015. “Corrosie van de rembekrachtiger kan er in het ergste geval toe leiden dat de verbinding tussen het rempedaal en het remsysteem stuk gaat”, aldus de KBA. “De remmen kunnen in dat geval stoppen met werken”.

Een rembekrachtiger is een apparaat dat in een hydraulisch remsysteem is geïnstalleerd en dat de uitgeoefende kracht op de hoofdremcilinder verhoogt. In totaal worden wereldwijd 993.407 personenwagens teruggeroepen.

Reageren is niet mogelijk.