Mogelijk geen opvolger voor Hyundai i30

0

De toekomst van de Hyundai i30 staat op de tocht. Mogelijk krijgt de huidige editie van de compacte middenklasser geen opvolger.

Reden is dat Hyundai niet meer wil investeren in ‘lage’ modellen omdat die in toenemende mate uit de gratie raken bij de autoconsument. De Zuid-Koreaanse fabrikant trok om deze reden eerder al de stekker uit de Ioniq en de Veloster. In het C segment doet Hyundai daarentegen wel uitstekende zaken met de Tucson. Dat model heeft zich ontpopt tot best verkochte SUV model in zijn klasse.

Hyundai heeft ook hoge verwachtingen van de nieuwe Kona. Dat model wordt momenteel druk getest en wordt ook weer leverbaar met een volledig elektrische aandrijflijn. Dergelijke techniek is niet combineerbaar met de lage carrosserievorm van de i30. Hyundai begon in 2007 met de productie van de speciaal voor Europa ontwikkelde i30 in een nieuwe fabriek in Tsjechië. De Koreanen dachten op die manier een topspeler te worden in de zogeheten Golf klasse maar dat plan is nooit helemaal uit de verf gekomen.

Hyundai saneerde eerder al de eveneens primair voor Europa ontwikkelde i40. De productiecapaciteit in Tsjechië kan gebruikt gaan worden voor de eerder genoemde Kona en Tucson. Of sanering van de i30 ook het einde betekent voor zustermodel Kia Ceed is onzeker. Dat model kan wel bogen over een aanzienlijke populariteit in Europa, niet in de laatste plaats vanwege zowel een stekker hybride variant als een cross-over uitvoering (XCeed).

Reageren is niet mogelijk.