Prijs vergelijking Skoda Enyaq Coupé iV

0

Na de introductie van het sportieve RS topmodel start Skoda nu met de levering van het gamma van de Enyaq Coupé iV. Standaard is een 180 pk sterke elektromotor in combinatie met een 58 kWh accu. Naast deze ‘60’ levert Skoda de Enyaq Coupé iV ook als krachtigere (204 pk) ’80’ variant. Die beschikt standaard over een 77 kWh accupakket. Bovenop de basisversie is er keuze uit 3 andere uitrustingsniveaus: Business Edition, Business Edition Plus en Sportline. De Enyaq Coupé iV is nu te bestellen vanaf 51.690 euro.

De Enyaq Coupé iV combineert volgens Skoda een elegant design met volop ruimte voor 5 inzittenden en veel gebruiksgemak. De aflopende daklijn draagt bij aan een optimale stroomlijn en daarmee aan maximale efficiency. De Enyaq Coupé iV 60 is goed voor een actieradius van 403 kilometer. Met het 77 kWh accupakket kan de Skoda tot 552 kilometer afleggen. Dankzij de 125 kW snelle laadmogelijkheid duurt het bijladen van de accu (van 5 procent capaciteit naar 80 procent) 35 minuten bij de ‘60’ versie en slechts 29 minuten bij de Enyaq Coupé iV 80. Elke versie wordt standaard geleverd met een Mode 3 laaddkabel. Andere praktische punten: de bagageruimte heeft een inhoud van maar liefst 570 liter, terwijl het maximale trekgewicht 1.000 kg bedraagt.

SkodaEnyaqCoupeIVprijs2

De Enyaq Coupé iV is standaard uitgerust met led verlichting voor & achter en een glazen panoramadak. De Digital Cockpit (met 5,3 inch display) en een centraal geplaatst 13 inch infotainment touchscreen, een navigatiesysteem, smartphone-integratie en voice control zijn ook altijd bij de prijs inbegrepen. Vanaf de Business uitvoeringen zijn ook features als stuur- & stoelverwarming, een telefoon box voor draadloos opladen van smartphones, geluiddempende ramen en assistentiesystemen als Predictive cruisecontrol, Crew Protect en Side Assist standaard. De Enyaq Coupé iV Sportline doet zijn naam volgens Skoda eer aan met 20 inch lichtmetalen velgen, sportieve (zwarte) designaccenten en een verlaagd sportonderstel.

Skoda Volkswagen Volvo
Enyaq Coupé IV ID.5 C40 Recharge Pure
60 Business Edition 77 kWh 204 pk Pro Electric Ultimate
54.990 euro 52.690 euro 53.995 euro
Skoda Audi Ford
Enyaq Coupé IV Q4 e-Tron Sportback Mustang Mach E
80 Business Edition Plus 40 Advanced Edition 98 kWh
62.390 euro 60.960 euro 62.275 euro

De prijzen van de Enyaq Coupé iV 60 beginnen zoals gezegd bij 51.690 euro. De ’80’ versie wordt leverbaar vanaf 56.890 euro. Voor de gewone Enyaq iV is men respectievelijk 48.690 euro en 54.590 euro kwijt. Elke Enyaq Coupé iV wordt geleverd met 2 jaar volledige fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op de hoog voltage accu (tot 160.000 km). Ook onderhoud en APK zijn tot en met 7 jaar bij de aanschafprijs inbegrepen. Kopers van een Enyaq Coupé iV krijgen bovendien gratis een Elektrisch Rijden Training. Die werd door eerdere deelnemers hooggewaardeerd.

SkodaEnyaqCoupeIVprijs3

 

Reageren is niet mogelijk.