Speciaal voor haar: Citroën C3 Elle

0

Als moederdagcadeau komt zij net even te laat, maar in het huidige genderneutrale tijdperk kan deze Citroën natuurlijk ook op Vaderdag present dienen.

We hebben het over de C3 Elle Limited Edition. Van dat tijdschrift verscheen het eerste nummer op 21 november 1945 en sindsdien zou er volgens de Citroën importeur sprake zijn van een innige partnerschap tussen 2 iconische Franse merken. Zowel de autofabrikant als de uitgever van Elle zou namelijk de gemeenschappelijke ambitie hebben om aandacht te geven aan de belevingswereld van vrouwen. Mode, elegantie, welzijn en sociale kwesties staan daarbij centraal. En dat dus al sinds 1945. Vandaar de ‘Since 1945 & forever’ signatuur op onder andere het dak van het actiemodel.

Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions

“Al 77 jaar lang staat het magazine Elle aan de zijde van de vrouw en ondersteunt hen op elk gebied van hun leven door een exclusieve en ongeëvenaarde benadering van mode, schoonheid, cultuur en lifestyle. Dit partnership past in een filosofie die we delen met Citroën, namelijk alle vrouwen en hun elegantie voorop stellen en oog hebben voor hun gewoontes en hun dagelijkse leven”, zegt Sandrine Gay, directeur van de Elle licentie collectie. Door haar moderne voorkomen en persoonlijkheid zou deze actie-uitvoering van de Citroën C3 de perfecte belichaming van de levensstijl van actieve vrouwen zijn en biedt hij mobiliteit in stijl, optimisme en zekerheid. De importeur meldt dat klanten van dit model waarde hechten aan personalisatie. Zo werd in 2021 bijna 60 procent van de C3 besteld in een 2-kleurige uitvoering. Daarmee is rekening gehouden bij het samenstellen van het Elle actiemodel.

Standaard is de C3 Elle 2-kleurig. Voor het dak is te kiezen uit 2 tinten, wit of zwart. Dat is een verwijzing naar de kleuren in het Elle logo. Zwart is synoniem voor elegantie en verfijning, terwijl het symbool is van zuiverheid en eenvoud. Beide combineren volgens Citroën perfect met de beschikbare carrosseriekleuren: Soft Sand, Polar White, Steel Grey, Platinium Grey of Perla Nera Black. De autofabrikant accentueert de aantrekkingskracht van de C3 Elle verder met een nieuw Mat Silver Blue Colour Pack (diep gletsjerblauw met metallic accenten) wat het uiterlijk fris en modern zou maken en stijlvol zou matchen met de exterieurkleuren. De Airbump inzetstukken rond de mistlampen plus grille en op de omlijsting van de dak sticker zijn voorzien van gekleurde stippen.

Als rode draad prijkt de merk signatuur van Elle (‘Since 1945 & forever’) op diverse elementen van de C3, zowel binnen als buiten. “Het Elle lint in zwart en wit, een tijdloze kleurencombinatie in de modewereld, wordt gecombineerd met een sterk lettertype om het tijdperk volledig tot zijn recht te laten komen”, schrijft de PR functionaris van Citroën, die na het voltooien van deze zin ongetwijfeld even volschoot over het verzinnen van de prachtige wijze waarop zij de onzin geformuleerd had. Gelukkig richten zij zich daarna weer op de feitelijke kenmerken van de auto. De omtrek van de C3 dak capsule wordt gesierd door het lint en de bijbehorende slogan. De dak sticker zelf springt in het oog door een samenspel van contrasten en matte effecten, afhankelijk van de gekozen kleur. Bij een wit dak verschijnt het matte effect op de rand van de korrelige blauwachtige capsule, terwijl het lint mat is om het Elle logo op het zwarte dak te laten opvallen. De decoratie is ook te vinden op de hoekpanelen van de Citroën, maar nu bedrukt met het monogram conform het lettertype van het merk.

Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions

De personalisatie gaat door in het interieur, met een sfeer die perfect aansluit bij het nieuwe Mat Silver Blue Colour Pack dat de 2-kleurige Advanced Comfort-stoelen siert (de hoofdbekleding is een Light Prussian Grey stof die het interieur opfleurt, terwijl de zachte en comfortabele rugleuning bekleding is uitgevoerd in Wind Grey Alcantara; een donkere blauwgrijze kleur). “Een gezeefdrukte sierstrip met een nieuwe interpretatie van het chevron patroon biedt blauwachtige satijnen accenten voor een stijlvol contrast”, zo meldt het persbericht.

Afwisselend materiaalgebruik moet het dashboard verfraaien. Voor het eerst op een speciale editie van de C3 verschijnt alcantara (doorgaans aanwezig op premium modelversies) als dashboardbekleding van de Elle actie-uitvoering. Het matte Wind Grey vormt volgens Citroën een mooi contrast met de matte blauwe rand van het Colour Pack. Een ander detail zijn de dubbele verticale stiksels in hetzelfde blauw. Dat zou een discreet en chic kenmerk van het alcantara zijn. Het monogram Elle tekent zich af op de effen achtergrond van de vloermatten, omlijnd door het zwarte lint met de witte slogan. Ook op de sleutelhanger en het opbergvakje aan boord prijken de 2 logo’s van de merken Citroën en Elle.

Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions

“Elle en Citroën hebben opnieuw een moderne combinatie met veel stijl voor de C3 gecreëerd. Het pastelblauw van het nieuwe Mat Silver Blue Colour Pack dat het actiemodel zowel van buiten als van binnen siert, belichaamt de zachte vernieuwing van de lente. Deze kleur past helemaal in de huidige trend, met name in de prêt-à-porter mode. De metallic accenten in het interieur zorgen voor frisheid en licht en contrasteren met het alcantara van de stoelen en het dashboard, het lederen stuurwiel en de getinte ruiten. Daardoor ontstaat in het interieur een knus gevoel dat net zo comfortabel is als in een woonkamer”, zo meldt Muriel Prodault, hoofd van de kleuren & materialen afdeling van Citroën.

Bij zoveel ‘beleving’ doet de standaarduitrusting van de Citroën C3 Elle natuurlijk eigenlijk niet meer per zake. Maar voor diegenen die perse toch willen weten hoeveel toeters en bellen er op het actiemodel zitten: zij is voorzien van een achteruitrijcamera en 4 elektrisch bedienbare ramen, overgenomen van de Shine versie. Om de look van de C3 Elle compleet te maken, zijn 17 inch lichtmetalen velgen in Vector design, donker getinte achterruiten, een chromen rand rond het digitale instrumentenpaneel en een lederen stuurwiel allemaal standaard.

De C3 Elle, die binnenkort te bestellen is, wordt aangedreven door de bekende 1,2 liter PureTech benzinemotor in 110 pk configuratie. Hij is er met handbak of met een automaat. In beide gevallen zijn er 6 versnellingen en, sorry dat Autointernationaal dit tot nu toe tamelijk harmonieus verlopen actiefeestje moet verstoren, een schakelgedrag dat duidelijk te wensen overlaat. Maar een pluim verdient de C3, die dit jaar haar 20ste verjaardag viert, voor het feit dat zij met eind maart 49.000 verkochte exemplaren, de derde plaats in haar segment in Europa heeft weten te veroveren. De facelift die zij onlangs onderging, heeft dus succesvol uitgepakt. De vanafprijs voor de C3 Elle is 29.280 euro. Dat is eerlijk gezegd een stevig bedrag voor een auto met een onderstel en een transmissie die geen van beiden okselfris meer zijn en een tegenvallend ruimteaanbod, maar dit nieuwsbericht zal duidelijk gemaakt hebben dat deze Citroën niet zo maar een actiemodel is.

Copyright Maison Vignaux @ Continental Productions

.

Reageren is niet mogelijk.