Meer Volvo modellen krijgen ondersteuning voor CarPlay

0

Na Polestar is nu ook Volvo begonnen met het installeren van software voor de ondersteuning van CarPlay. Bij de verschillende modellen wordt de update ‘over-the-air’ uitgevoerd.

Volvo voegt Apple CarPlay toe aan verschillende modellen die nog geen iPhone integratie hadden. Een update ontgrendelt CarPlay in modellen van Volvo die Android Automotive als besturingssysteem gebruiken. Wanneer men de iPhone aansluit, gebruik die bepaalde iOS apps en -functies, variërend van muziek tot navigatie, via het infotainment systeem van je auto. Bovendien komt Apple’s spraakassistent beschikbaar voor de Volvo modellen.

De update is beschikbaar voor de volledig elektrische uitvoering van de XC40 (foto) en voor de C40. Het wordt daarnaast aangeboden voor de XC60, S90 en V90 vanaf modeljaar 2022. De S60, V60, XC90 en XC40 vanaf modeljaar 2023 (maar alleen bij aanwezigheid van het Android Automotive besturingssysteem) komen ook in aanmerking. De klant kan de update zelf ‘over-the-air’installeren, dus gewoon vanuit de auto zelf zonder dat men naar de dealer hoeft te gaan. Lukt dit niet of heeft men geen zin om de aanpassing zelf door te voeren, dan klaart de dealer graag deze klus, aldus Volvo. De nieuwe software versie 2.2 wordt sinds deze maand geleidelijk uitgerold.

Volvo’s dochter merk Polestar heeft in juni al CarPlay toegevoegd voor het model ‘2’, dat ook Android als besturingssysteem gebruikt. Opmerkelijk: Android Automotive ondersteunt dus CarPlay voor de integratie van de iPhone in deze voertuigen, maar geen Android Auto voor Android telefoons. Behalve Polestar is ook Volvo partner voor de volgende generatie van CarPlay, dat Apple’s besturingssysteem beschikbaar maakt voor meer dashboardschermen. Ook de directe bediening van zaken als stoelverwarming en airco kunnen dan CarPlay of Siri bediend worden.

Het is nog even onduidelijk in welke Volvo modellen CarPlay 2 toegepast zal worden. Bij de presentatie van het systeem benadrukte Apple dat de eerste voertuigen met de nieuwe CarPlay generatie pas eind 2023 aangekondigd zullen worden. Voor de opvolger van de XC90, die eind dit jaar zal worden gepresenteerd, komt de upgrade dus te laat.

Reageren is niet mogelijk.