Chinezen stelen de show tijdens autosalon van Parijs

0

Zoals ook al bij enkele andere autoshows het geval was, laten ook bij het Mondial d’Auto, dat in oktober in Parijs wordt gehouden, weer een reeks gerenommeerde autofabrikanten verstek gaan. Een kale bedoening wordt het echter niet, want voor met name Chinese nieuwkomers betekent dit een kans om zich aan het grote publiek te presenteren.

De organisatoren van de 89ste editie van de autosalon van Parijs hebben tot nu toe afmeldingen ontvangen van alle merken van de Volkswagen Groep, diverse merken van Stellantis (waaronder van Citroën die een thuiswedstrijd had kunnen / moeten spelen), van de Hyundai Motor Groep (dus ook van Kia), van het Toyota concern (dus ook van Lexus) en van Jaguar Land Rover.

Stellantis beperkt de imagoschade door wel aanwezig te zijn met DS en Peugeot. Ook Jeep zal aanwezig zijn op de autosalon van Parijs. De Renault Groep is op volle sterke vertegenwoordigd want ook de dochters Dacia en Alpine hebben standruimte gehuurd. Bij de overige deelnemers valt vooral de aanwezigheid van Chinese autofabrikanten op. Great Wall Motors, BYD en het kleinere NamX zullen allemaal present zijn. Een Amerikaanse nieuwkomer is Fisker die nog dit jaar haar Ocean (een elektrische SUV) op de Europese markt wil gaan verkopen.

De autosalon van Parijs start op 17 oktober en duurt tot en met 22 oktober. De show vindt plaats in het Parc des Expositions, Porte de Versailles Paris.

Reageren is niet mogelijk.