Dit is de nieuwe Dacia Duster

0

Enkele maanden voor zijn officiële presentatie maakt de nieuwe Dacia Duster een kleine roadtrip.

De huidige Duster kwam in 2018 op de markt. Net als zijn voorganger is hij een van de grootste hits in het Dacia gamma en een van de meest winstgevende modellen. De tweede generatie nadert nu het einde van zijn carrière; zijn vervanging staat gepland voor dit het derde kwartaal. De opvolger is al bijna klaar en hoewel we nog even moeten wachten om hem zonder camouflage te zien, kunnen we toch nu al een aardige indruk krijgen van zijn carrosserieproporties.

Ondanks de indrukwekkende laag camouflagemateriaal die aan de carrosserie is toegevoegd om zijn design niet te onthullen, is goed te zien dat de derde generatie Duster imposante achterlichtunits in C vorm krijgt. Verder is er sprake van een vrij klassiek algemeen silhouet. De voorkant lijkt geïnspireerd te zijn op die van de Bigster conceptstudie uit 2021, met een verticale grille die ook te vinden zal zijn op de toekomstige grote SUV met 7 stoelen van de Roemeense Renault dochter.

De Duster van de derde generatie zou zoals gezegd in het derde kwartaal van dit jaar officieel gepresenteerd worden. Nieuw in het motoren gamma is een hybride versie met de techniek van de Jogger Hybrid. De basismotorisering verandert niet, maar we kunnen wel een mild hybride variant verwachten. Die heeft de nieuwe 1,2 liter 3 cilinder turbobenzinemotor als basis.

 

 

Reageren is niet mogelijk.