Vizor facelift voor Opel Corsa

0

De vernieuwde Corsa krijgt het Vizor front dat we al kennen van de andere Opel modellen. In het kader van deze facelift verandert de naam van de elektrische Corsa-e in Corsa Electric. Die combineert meer power met een groter rijbereik.

De plastisch chirurg heeft zich met een nieuwe neuspartij dus uitgeleefd op de uit 2019 stammende Corsa. Dit betekent dat er sprake is van een échte facelift. De Vizor snoet is reeds bekend van verschillende andere Opel modellen, zoals de Crossland, de Mokka, de Astra en de Grandland. Led koplampen zijn voortaan standaard.

OpelCorsa4

Ook de rest van de carrosserie kreeg enkele retouches, variërend van led koplampen met Matrix technologie tot een nieuwe Corsa benaming op de hertekende achterklep, met letters die voortaan centraal staan en een stuk groter zijn dan voorheen.

OpelCorsa7

Door het interieur van de vernieuwde Corsa waait eveneens een frisse wind. Het stuurwiel (met nog altijd de vertrouwde Opel knopjes) en de schakelpook kregen een nieuw ontwerp. Verder zijn er nieuwe stofjes op het meubilair. Een volledig digitaal instrumentarium is tegen meerprijs verkrijgbaar.

OpelCorsa10

 

Verder introduceert Opel in het kader van deze facelift een wat hipper infotainmentsysteem. Tegen meerprijs kan de klant nu voor een compleet nieuwe digitale cockpit met een aanraakscherm van 10 inch gaan. Android Auto en Apple CarPlay werken draadloos. Het navigatiesysteem biedt online-diensten, spraakherkenning en over-the-air updates. De displays van het aanraakscherm en van het bestuurdersinformatiedisplay (eveneens 10 inch groot) hebben een hogere resolutie gekregen, en daarmee een scherper beeld. Verder meldt Opel de montage van meer assistentiesystemen, waaronder een nieuwe panoramische achteruitrijcamera. Die garandeert een beter beeld.

OpelCorsa12

 

De Corsa is de eerste model van Opel met mild hybride ondersteuning. De 48 volt starter/generator is beschikbaar voor de 1,2 liter turbobenzinemotor van 100 en 136 pk. Met de hand schakelen is er dan niet bij: Bij de mild hybride uitvoeringen is een nieuwe 7-traps automaat met dubbele koppeling verplichte kost.

OpelCorsa9

De elektrische versie heet niet langer Corsa-e, maar gaat voortaan door het leven als Corsa Electri; dit naar analogie van de Astra Electric. De versie met 136 pk krijgt gezelschap van een krachtigere variant die over een 156 pk / 260 Nm sterke elektromotor beschikt. De capaciteit van het batterijpakket stijgt dan van 50 kWh naar 54 kWh, waardoor het rij bereik van 357 kn tot 402 km toeneemt.

OpelCorsa8

De eerste leveringen van de vernieuwde Corsa en Corsa Electric zijn gepland voor het najaar. Opel zal de Nederlandse prijzen in de komende weken bekendmaken. In het B segment waarin de Corsa opereert, staan de verkopen onder druk omdat ook in deze prijsklasse meer en meer autoconsumenten de voorkeur geven aan een hoog model (cross-over, SUV). Opel heeft van die kooptrend evenwel weinig last dankzij de elektrische versie; een uitvoering die ontbreekt in het gamma van onder andere de Ford Fiesta en Volkswagen Polo. Die modellen sneuvelen wellicht als gevolg van het aanstaande Euro 7 regime. Voor de Corsa wordt echter gerekend op aanhoudende topverkopen, zoals een nummer-1 notering in Groot-Brittannië en soms ook in het thuisland van Volkswagen.

 

Reageren is niet mogelijk.