Cadillac Optiq is het kleinere broertje van de Lyriq

0

Er zijn nog geen details of specificaties, maar beeldmateriaal van de Optiq is er al wel. Dit kleinere (en beter betaalbare) broertje van de Lyriq ziet er stijlvol uit en deelt zijn techniek met de Chevrolet Blazer EV en Equinox EV modellen.

Op de Amerikaanse thuismarkt gaat de Optiq concurreren met de Audi Q4 e-Tron, de Genesis GV60 en de Mercedes-Benz EQB. De naam, die eindigt op ‘iq’, brengt de Optiq ook in lijn met de andere elektrische modellen van Cadillac, waaronder het vlaggenschip Escalade IQ en de Celestiq.

CadillacOptiq2

De Optiq ziet er behoorlijk opvallend uit in de her getoonde feloranje tint. Hij is voorzien van elegant ogende koplampen en achterlichten. Verder is er veel chroom en een glanzend zwarte afwerking. Het algehele uiterlijk is vergelijkbaar met dat van de Lyriq, maar verkleind vanwege de compactere afmetingen van de Optiq. Beeldmateriaal van het interieur is er nog niet, maar het dashboard zal in grote lijnen identiek zijn aan het exemplaar van de Lyriq.

Er is tot nu toe vrijwel niets bekend over de specificaties van de Optiq omdat Cadillac zwijgzaam is over details. Maar er kan van uitgegaan worden dat hij de Ultium batterijpakketten van General Motors zal gebruiken, en het spreekt voor zich dat hij op hetzelfde platform gebaseerd is als de Chevrolet Equinox EV, die van vergelijkbare grootte is.

Als de Optiq de aandrijflijnconfiguraties van de Equinox EV overneemt, zou dat een standaard opstelling met één motor kunnen betekenen. Dit betekent dat er 210 pk naar de voorwielen gaat. Optioneel is een opstelling met 2 motoren en vierwielaandrijving, waardoor het vermogen oploopt tot 290 pk. Het rijbereik wordt door Autointernationaal.nl geschat op 480 kilometer.

De kans is groot dat Cadillac de Optiq ook gaat aanbieden in Europa. De prijzen gaan dan bij ongeveer 60.000 euro beginnen en vanaf daar stijgen. Kijk uit naar meer informatie in 2024, als Cadillac zich voorbereidt om de Optiq naar haar Amerikaanse dealers te sturen.

Reageren is niet mogelijk.