Dacia punt de Sandero, Sandero Stepway en Jogger bij

0

Dacia introduceert een aantal updates voor de Sandero, Sandero Stepway en Jogger en breidt het leveringsgamma uit. Ook zijn diverse veiligheidssystemen voortaan standaard op de 3 modellen.

Van de Sandero, leider in het particuliere segment van de Europese automarkt sinds 2017 en de nummer-2 überhaupt, zijn sinds 2008 al ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. De Stepway uitvoering neemt inmiddels twee derde van de totale verkopen voor zijn rekening. De Jogger is al meer dan 100.000 keer verkocht en daarmee marktleider in het C-segment (met uitzondering van SUV’s) in Europa. De Hybrid 140 uitvoering is goed voor een kwart van de verkoop.

DACIA SANDERO III (BJI)

Het gamma van de Sandero wordt uitgebreid met een nieuwe uitvoering: de Journey. Deze uitvoering heeft in grote lijnen dezelfde uitrusting als de Stepway variant. Dit betekent dat een haaienvinantenne, Randia lichtmetalen velgen met diamantafwerking, deurbeschermers en vloermatten standaard zijn. De Sandero Journey heeft ook een Handsfree Card, automatische airconditioning, een achteruitrijcamera, indelers voor de bagageruimte en een afneembare smartphonehouder.

DACIA SANDERO III (BJI)

Met ingang van modeljaar 2024 is de Sandero leverbaar met nieuwe, 2-kleurige Atara Flexwheels en de Stepway variant met 2-kleurige Dark Atara exemplaren. De Jogger is leverbaar met nieuwe Randia en Randia Dark diamond lichtmetalen velgen. Daarnaast is de Sandero Stepway exclusief leverbaar in de nieuwe carrosseriekleur Safari Beige (zie hoofdfoto), waarmee het model volgens Dacia nog meer verbonden is met het buitenleven. De kleur Gris Schiste, voorheen voorbehouden aan de Jogger, en Cedar Green, kenmerkend voor de Extreme uitvoering, zijn nu verkrijgbaar op alle modellen.

DACIA SANDERO STEPWAY III (BJI CROSS)

De Jogger Hybrid 140 krijgt vanaf modeljaar 2024 het volledig nieuwe 7 inch instrumentarium dat op de foto’s en video’s van de nieuwe Duster al te zien is; dit voor een moderner uiterlijk en meer gedetailleerde informatie. Verder zijn de Jogger en Sandero Stepway Expression voorzien van een nieuwe sticker onder de buitenspiegels op de voorportieren. Die is voorzien van het Dacia Link embleem en GPS-coördinaten die overeenkomen met de locatie van de iconische Roemeense Transfagarasan weg.

DACIA JOGGER HYBRID (RJI HEV)

 

Nieuwe veiligheidsuitrusting

Dacia introduceert tevens nieuwe veiligheidsuitrusting voor de Sandero, Sandero Stepway en Jogger. De volgende systemen zijn standaard vanaf de Essential-uitvoering: een Event Data Recorder (bij ongevallen), voorbereiding voor een alcoholslot, verkeersbord herkenning met snelheidswaarschuwing, een Lane Departure Warning systeem, Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning, parkeersensoren achter, een licht- en regensensor, een Advanced Emergency Braking systeem (herkent voetgangers en fietsers) en een Emergency Stop signaal. Met deze veiligheidssystemen voldoen de 3 modellen tevens aan de nieuwe GSR II regelgeving. Telkens wanneer de auto opnieuw start, worden alle assistenten automatisch ingeschakeld. Sommige van deze systemen kunnen uitgeschakeld worden door de berijder en de gewenste instellingen kunnen worden opgeslagen. Via de ‘My Safety’ knop op het dashboard kan de bestuurder de personalisatie eenvoudig oproepen. Daarnaast is het complete gamma voorzien van de Rescue QR Code-sticker, die duidelijk zichtbaar op de voor- en achterruit is aangebracht. Als deze code wordt gescand met de speciale, gratis te downloaden app, hebben hulpdiensten inzicht in alle benodigde informatie om veilig en snel te reageren op een noodsituatie, waardoor kostbare minuten worden bespaard.

GSR II bevat nieuwe vereisten voor de veiligheid van voertuigen in de Europese Unie. Het doel van deze regels is om het aantal gewonden en doden in het verkeer te verminderen. Als onderdeel van de veranderingen in de GSR II worden vanaf juli bepaalde veiligheidsitems uitrusting verplicht. Het gehele Dacia assortiment zal aan de nieuwe regelgeving voldoen.

 

Nieuwe e-Save functie op de Jogger Hybrid 140

Deze nieuwe functie kan worden gebruikt om de tractiebatterij tot een bepaald niveau (ongeveer 70 procent) op te laden om zo voldoende energie op te slaan voor later in de rit. Als bestuurders weten dat ze te maken krijgen met specifieke rijomstandigheden, bijvoorbeeld een stuk heuvelop, dan kunnen ze de modus een paar kilometer van tevoren activeren (bijvoorbeeld 5 km) en uitschakelen zodra de steile klim voorbij is. De e-Save modus wordt dus proactief geactiveerd en schakelt zichzelf uit telkens wanneer de motor opnieuw wordt gestart.

 

Tweede kwartaal

De orderboeken van de geüpdatete Dacia Sandero, Sandero Stepway en Jogger openen in het tweede kwartaal van 2024.

Reageren is niet mogelijk.