Prijsvergelijking Toyota GT86

0

De prijs van de gelifte Toyota GT86 is bekend. De Japanse sportwagen is enerzijds goedkoper geworden, maar anderzijds ook duurder. Deze voor verwarring zorgende omschrijving heeft te maken met het type transmissie dat u kiest. Kunt u uit de voeten met een automaat, dan kost de vernieuwde GT86 u 45.495 euro. Dat is ruim 2 mille minder dan voorheen. Schakelt u liever zelf, en daar is bij een volbloed sportwagen wat voor te zeggen, dan dient u 48.795 euro mee te nemen naar de Toyota dealer. Dat is afgerond 800 euro meer dan voorheen.

De facelift van de GT86 omvat onder meer nieuwe bumpers, een andere (bredere en lager geplaatste) grille, LED techniek voor de koplampen, mistpitten, achterlichten plus knipperlichten en een nieuwe set lichtmetalen 17 inch velgen. De cosmetische correcties aan de buitenzijde worden gecomplementeerd door een grotere achterspoiler.

Het opgefriste interieur biedt een 4,2 inch TFT scherm en nieuwe suède bekleding die ook op het dashboard en de deurpanelen terugkomt. Het kleinere stuurwiel heeft een diameter van slechts 362 millimeter. Toyota paste niet eerder zo’n compact exemplaar toe in een productiemodel.

Onderhuids werd de afstelling van de veren en dempers herzien. Dat moet volgens Toyota resulteren in een nog betere wegligging. Tegelijkertijd functioneert de besturing directer om het dynamische karakter van de sportcoupé aan te scherpen. Op motorisch vlak laat Toyota alles bij het oude. Onder de lange neus hangt onveranderd een 200 pk sterke 2,0 liter viercilinder boxermotor.

Toyota

Audi

BMW

GT86 TT 2 serie Coupé
handbak 2.0 TFSI 30i HE Sport
48.795 euro 47.900 euro 49.415 euro

De GT86 heeft het niet gemakkelijk in Nederland. Eindigde de verkoopteller in 2015 nog op 7 stuks, dit jaar is er slechts 1 exemplaar op kenteken gezet. Het faceliftmodel moet nu proberen om het tij te keren. Hij is per direct te bestellen en vanaf oktober leverbaar. Als u de GT86 eerst live wilt zien, dan ka dat ook op de aanstaande autosalon van Parijs, waar Toyota de vernieuwde sportwagen mee naar toe zal nemen.

Reageren is niet mogelijk.