Prijsvergelijking Alfa Romeo MiTo

0

Alfa Romeo heeft voor het modeljaar 2017 het gamma van de MiTo herzien. Verdwenen zijn de uitrustingniveaus Impression, Junior, Exclusive, Racer en Quadrifoglio Verde. Daarvoor in de plaats komt een naamloos basismodel, aangevuld met de Super en Veloce. De eerste is voorzien van een atmosferische 1,4 liter motor van 78 pk die een al even verouderde emissiewaarde van 130 gram heeft. De krachtbron is identiek aan die van de oude MiTo Impression, maar u betaalt nu wel 1.700 euro meer: 17.950 euro in plaats van 16.250 euro.

De naamloze MiTo is er ook als Turbo TwinAir Eco met 100 pk sterke 2 cilinder turbomotor. Die is aanzienlijk schoner, want de CO2 uitstoot blijft beperkt tot 88 gram/km. Daarmee komt de MiTo Turbo TwinAir Eco in aanmerking voor een tot 21 procent verlaagde bijtelling. Zijn prijs bedraagt 18.850 euro. Dat is 1.100 euro minder dan voorheen, maar toen kreeg je niet de basisuitvoering maar het tweede uitrustingniveau. Voor fans van een kale diesel levert Alfa Romeo de simpelste MiTo ook als 1.3 JTDm Eco. Deze oliegestookte motor is terug van weggeweest en levert 90 pk. Dankzij een emissiewaarde van slechts 83 gram/km valt deze Italiaan ook in de 21 procent bijtellingcategorie. De prijs bedraagt 19.950 euro.

Een trede hoger qua uitrusting staat de 1.800 euro duurdere Super uitvoering van de MiTo. Die beschikt over zaken als automatische airconditioning met 2 klimaatzones, een 12V aansluiting in de bagageruimte, aluminium dorpellijsten met Alfa Romeo opschrift, een centrale armsteun met opbergvak tussen de voorstoelen, cruise controle, een in Competizione zwart uitgevoerd dashboard, lendensteun verstelling op de voorstoelen, 16-inch lichtmetalen Sport velgen met 195/55 banden (m.u.v. Eco versies), matverchroomde portierhandgrepen plus buitenspiegel kappen, met leder beklede handremhendel, mistlampen, parkeersensoren achter met display, schakelflippers op het stuurwiel (uitsluitend i.c.m. TCT versnellingsbak en 1.4 Turbo MultiAir motor) en als stoelbekleding antracietgrijze stof met zwart leder. De MiTo Super is er als 1.4 (19.750 euro), Turbo TwinAir Eco (20.650 euro), 1.3 JTDm Eco (21.750 euro) én als 1.4 Turbo MultiAir met standaard TCT automaat. Deze 140 pk sterke motor heeft een emissiewaarde van 124 gram/km en valt dus in de 25 procent categorie. De prijs bedraagt 24.450 euro.

Tot slot de MiTo Veloce. Dat is de spirituele opvolger van de Quadrifoglio Verde variant. Onder de kap zit ongewijzigd de 170 pk uitvoering van de 1.4 Turbo MultiAir motor. De TCT automaat is standaard. De CO2-uitstoot is identiek aan die van de 140 pk versie. Alfa Romeo vraagt 27.450 euro voor de MiTo Veloce. Zijn meeruitrusting omvat adaptieve vering, antracietgrijze afwerking van de portierhandgrepen, buitenspiegelkappen, omlijstingen voor de koplampen, achterlichten plus frontgrille, Carbon look koplampbehuizingen, dashboard en portierpanelen in Carbon look, donkergetinte ruiten achter, een instrumentenpaneel met sportieve lay-out en witte verlichting, 17-inch lichtmetalen Sport velgen met 215/45 banden, rode Brembo remklauwen met Alfa Romeo opschrift, sportieve achterbumper met airdam, sportstoelen met bekleding van stof en Alcantara (afgewerkt met rode stiksels maar niet voorzien van centrale armsteun met opbergvak tussen de voorstoelen), sportstuur met zwarte inlegpanelen en lederen bekleding (afgewerkt met rode stiksels), Uconnect navigatie / infotainment systeem met 5-inch scherm, FM/AM radio, DAB digitale radio, MP3 speler, Bluetooth, SMS lezer, USB/Aux-in, 4 speakers, 2 tweeters en TomTom software, Veloce badges op de voorschermen, zwarte velours vloermatten, verchroomd dubbel uitlaat eindstuk en zwarte hemelbekleding.

Alfa Romeo

Fiat

Opel

MiTo 500 Corsa
1.4 TTA 80 Lounge 1.0T 115 Edition
17.950 euro 17.595 euro 17.695 euro
Alfa Romeo Audi Peugeot
MiTo A1 208
TTA Eco Super 1.0 TFSI Sport PT 110 GT-line
20.650 euro 20.840 euro 20.890 euro

Alfa Romeo

DS

Ford

MiTo 3 Fiesta
TMA Veloce THP 165 SportChic 1.6 EBoost ST2
27.450 euro 27.590 euro 27.625 euro

Alfa Romeo

Mini

Seat

MiTo Hatch Ibiza SC
JTDm Eco Super One D TDI 105 FR-Con.
21.750 euro 21.990 euro 21.500 euro

Alfa Romeo heeft voor de MiTo 3 extra uitrustingpakketten beschikbaar. Om te beginnen het 495 euro kostende Pack Visibility. Aanvinken betekent een daglichtsensor voor automatische in/uitschakeling van de verlichting, een regensensor (zelfde werking voor de ruitenwissers) en een automatisch dimmende binnenspiegel. Het Pack Luxury kost 995 euro en biedt lederen bekleding voor de voorstoelen in zwart, rood of bruin, verwarmbare voorstoelen en een in 2 delen (60:40 verhouding) neerklapbare achterbank met derde hoofdsteun. Tot slot is er het Pack Veloce. Dat is niet beschikbaar voor de Eco versies en kost 500 euro. Uitrustingkenmerken zijn aluminium sportpedalen, een instrumentenpaneel met sportieve lay-out plus witte verlichting, een sportstuur met zwarte inlegpanelen plus lederen bekleding (afgewerkt met rode stiksels) zwarte velours vloermatten, zwarte hemelbekleding, Carbonlook koplampbehuizingen, sportieve achterbumper met airdam, antracietgrijze buitenspiegelkappen, donkergetinte ruiten achter en antracietgrijze omlijstingen voor koplampen, achterlichten, frontgrille plus portierhandgrepen.

Reageren is niet mogelijk.