Prijsvergelijking Subaru Levorg

0

In navolging van de Outback heeft Subaru voor het nieuwe modeljaar de standaarduitrusting van de vorig jaar gelanceerde Subaru Levorg uitgebreid met het EyesSight pakket. Dit prijzenwinnende veiligheidssysteem bestaat uit 2 naast de binnenspiegel geplaatste camera’s die samenwerken met onder andere Lane Keep Assist. Er wordt dan een stuurcorrectie uitgevoerd om de Levorg ‘binnen de lijntjes’ te houden bij snelheden vanaf 65 km/u.

Subaru Levorg eyesight navigatie in de voorruit

Gekleurde LED lampjes geven aan of er zich volgens het wakend oog een gevaarlijke situatie dreigt voor te doen. Denk daarbij aan een plotseling overstekende voetganger of een dreigende kop-staartbotsing. Daarmee kunnen ongelukken (wellicht) worden voorkomen. In tegenstelling tot andere automerken werkt Subaru niet met radar of infrarood, maar camera’s die diepte, kleuren en contrast waarnemen, net als het menselijke oog.

Subaru Levorg eyesight dashboard

Subaru Levorg met de nieuwste versie van EyeSight

De nieuwste versie van EyeSight heeft een grotere kijkhoek, waardoor het bereik met 40 procent is toegenomen. Op de weg betekent dat een nog beter functionerende Pre-Collision Brake Warning Assist of Automatic Braking (dat tot snelheden van 50 km/u de Subaru Levorg tot stilstand brengt als dat nodig is). Het is ook mogelijk om het motorvermogen te beperken (Pre-Collision Throttle Management), en het systeem ook waarschuwt als de bestuurder slingert op zijn rijstrook (Lane Sway Warning) of deze dreigt te verlaten (Lane Departure Warning). Met behulp van de adaptieve cruise controle, die werkt tot 180 km/u, houdt de Subaru netjes afstand tot zijn voorganger.

 Subaru Levorg eyesight test

In het kader van het modeljaar 2017 heeft Subaru ook de geluidsisolatie van de Subaru Levorg verbeterd en is DAB+ nu standaard. De Comfort versie beschikt voortaan over een groter, 7-inch metend scherm. Aan de 170 pk sterke 1,6 liter turboboxermotor werd door Subaru niet gesleuteld, noch aan de standaard Lineartronic CVT automaat.

Subaru

Audi

Volvo

Levorg A3 SB Design Quattro V60
1.6DIT GT-S Premium 2.0 TFSI-S Pro/Conn. T4G Nordic+/IntelliSafe
42.695 euro 42.520 euro 42.985 euro

Voor de Comfort uitvoering van de Levorg vraagt Subaru 37.695 euro. De Premium versie moet 42.695 euro opbrengen. Eind deze maand arriveert de opgewaardeerde Levorg bij de dealers in de showrooms. In de eerste 8 maanden van dit jaar verkocht Subaru overigens 8 exemplaren van de Levorg. Alle kleine beetjes helpen, maar de afzet moet minimaal verdubbelen om van het model een blijvertje te maken. Wie weet lukt dat met het standaard EyesSight pakket. Dan is het voortbestaan van de Levorg net zo veilig als de Subaru zelf.

Reageren is niet mogelijk.