Seat Ateca ook als X-Perience

0

Seat heeft tot nu toe best wel positieve recensies gekregen voor haar nieuwe Ateca, de eerste SUV van het Spaanse merk. Hij is technisch grotendeels identiek aan de Volkswagen Tiguan, iets krapper gesneden, maar ook goedkoper. Veel autoconsumenten zullen er daarom een aantrekkelijkere aanbieding in zien. Toch is er ook kritiek. Met name het zakelijke, weinig onderscheidende design mist ‘emoçion’.

Seat Ateca X-Perience

Met de X-Perience uitvoering van de Ateca hoopt Seat de zwakke plek van haar SUV op te lossen. De speciale versie debuteert volgende maand op de autosalon van Parijs. De Seat Ateca X-Perience is er in eerste instantie alleen met een 190 pk/400 Nm sterke 2.0 TDI, die gekoppeld is aan een 7-traps DSG automaat. De versie die in Parijs te zien zal zijn, is in Matt Olive Green gespoten en beschikt over oranje carrosseriedetails.

Seat Ateca X-Perience

De typeaanduiding X-Perience kennen we reeds van de Leon ST, die ook leverbaar is in terreinlook uitvoering met kunststof aankleding van zijn koetswerk. Seat maakt dit uitrustingsniveau, want dat is het eigenlijk, nu ook beschikbaar voor de Ateca. De X-Perience uitvoering onderscheidt zich door chromen dakdragers, die fijn contrasteren met de zwarte wielbogen. De kasten zijn gevuld met 18 inch velgen met speciale offroad banden en Seat heeft tegelijkertijd de bodemvrijheid vergroot. Achter beschikt de Seat Ateca X-Perience over spatlappen. Om ervoor te zorgen dat de klant ook in ruwer terrein ongeschonden de finish haalt, zijn er bodemplaat beschermplaten gemonteerd. Van opzij zien we bredere dorpels. Kers op de taart is een krasbestendige lak, vermoedelijk in de vorm van een extra laagje vernis.

Seat Ateca X-Perience

Seat heeft niet alleen uiterlijke wijzigingen doorgevoerd. Het aantal instellingen van de Driving Experience knop is uitgebreid, waardoor men naast Normal, Sport, Eco en Individual nu ook kan kiezen voor de 4Drive modus. In die stand wordt onder andere de verdeling van het koppel door de Haldex techniek gewijzigd en is primair bestemd voor rijden in de sneeuw of op een andere ondergrond met weinig grip. Het systeem maakt gebruik van Hill Decent Control.

Seat Ateca X-Perience dashboard

Het interieur is voorzien van LED sfeerverlichting. met suède beklede sportstoelen en oranje stikselwerk. Seat noemt nog geen prijs voor de Seat Ateca X-Perience. De reguliere versies van de SUV staan inmiddels bij de dealers.

Reageren is niet mogelijk.