Nieuwe Kia Picanto wordt extra pittig

0

Hier ziet u de meest recente spionagefoto van de nieuwe Kia Picanto. De derde generatie debuteert in maart 2017 op de autosalon van Parijs. Kia wil het model ook op de Amerikaanse markt gaan verkopen.

Op de spionagefoto is goed te zien hoe de grille en de koplampen (met LED techniek) van de nieuwe Picanto er uit gaan zien. Het model oogt meer volwassen dat de huidige editie, maar is tegelijkertijd goed herkenbaar als Kia. De agressiever vormgegeven voorbumper geeft de nieuwe Picanto een pittigere uitstraling. Daarmee wordt het geen schaap in wolfskleren, want Kia wil de derde editie ook gaan leveren met de 1.0 T-GDI driecilinder turbomotor. Dat betekent minimaal 100 pk en een goed alternatief voor de Renault Twingo GT en Volkswagen Up 1.0 TSI.

De nieuwe Picanto krijgt dezelfde basis als de Hyundai i10 en dat betekent een duidelijk bredere bouw. Met dit zustermodel deelt de kleine Kia de atmosferische 1,0 liter driecilinder motor. De Hyundai ziet in Turkije het levenslicht maar de Picanto blijft in Zuid Korea van de band rollen. Dat land is een goede springplank om de Amerikaanse markt mee te betreden. Chevrolet biedt daar al geruime tijd de Spark aan, eveneens een model van Koreaanse origine en die verkoopt boven verwachting goed. Kia zelf heeft niks te klagen over de Amerikaanse belangstelling voor de Soul en heeft goede recensies gekregen voor de Rio. Dat smaakt in de onderste prijsregionen naar meer.

Reageren is niet mogelijk.