Eerste Amerikaanse Subaru Impreza is een feit

0

Subaru bouwt de Impreza nu ook in haar Amerikaanse fabriek. Met de productiestart is een historische stap gezet, want nooit eerder werd deze middenklasser buiten Japan geproduceerd.

Met het verplaatsen van de productie naar de Verenigde Staten anticipeert het merk op de gestaag toenemende populariteit van de modellen van het Japanse merk bij de Amerikaanse consument. Subaru kan voor het achtste jaar op rij een toename van de verkopen in de VS melden.

Subaru heeft al 30 jaar een Amerikaanse fabriek, maar tot nu toe werden daar alleen de Legacy en Outback gebouwd. Ook liet Toyota er enkele jaren exemplaren van de Camry vervaardigen. Het fabriekspersoneel heeft dus ruime ervaring met het bouwen van kwalitatief hoogwaardige auto’s.

De in de Amerikaanse fabriek te bouwen exemplaren van de Impreza zijn bestemd voor met name de Verenigde Staten en de Canadese markt. In 2018 zal aan het productiepallet een vierde model worden toegevoegd: een volledig nieuwe cross-over met drie zitrijen. Om aan de groeiende Amerikaanse vraag naar auto’s van te kunnen voldoen, zal Subaru de jaarproductie tegen het einde van 2016 verhogen van 218.000 naar 394.000 eenheden. De verwachting is dat de capaciteit verder zal stijgen naar 436.000 auto’s in maart 2019.

Er is nog geen beslissing genomen of de in de Verenigde Staten vervaardigde versie van de Impreza aan het Nederland Subaru gamma zal worden toegevoegd. Wij kunnen momenteel alleen de terreinlook versie kopen, die XV heet.

Reageren is niet mogelijk.