Prijsindicatie Seat Ateca PR

0

Bij Seat zijn ze zeer in hun sas met de Ateca. De eerste SUV van het merk is een schot in de roos. Sinds de introductie van de Ateca, afgelopen september, heeft Seat wereldwijd al meer dan 40.000 exemplaren van het model verkocht. De SUVlijkt zich te ontwikkelen tot een vaste speler binnen het gamma en dan mag een sportieve FR versie natuurlijk niet ontwikkelen. Die zal volgende maand tijdens de Automobile Barcelona (11 tot en met 21 mei) officieel worden voorgesteld.

De Ateca FR wordt het nieuwe topmodel binnen de range. Seat positioneert het model boven de Reference, Style en Xcellence uitvoering. De FR heeft nagenoeg dezelfde uitrusting als de laatste, maar voegt daar een groot aantal features aan toe die de sportieve inborst van het model moeten benadrukken.

Uiterlijke kenmerken van het nieuwe topmodel zijn FR badges op de voor & achterzijde van de Ateca. De dakrails en de omlijsting van de ramen zijn uitgevoerd in zwart. Ook de neus van deze Ateca uitvoering kenmerkt hem direct als FR. De grille heeft namelijk een afwijkend design en is uitgevoerd in hoogglans zwart, net als de onderzijde van de bumpers die verder in carrosseriekleur zijn uitgevoerd. Ook LED mistlampen maken deel uit van de FR uitrusting.

Het meest opvallend bij de FR zijn de optionele 19-inch lichtmetalen velgen met 245/40 R 19 banden, evenals de bredere spatschermen en idem zijschorten die in carrosseriekleur zijn gespoten en in aluminium zijn gevat. De achterruit is omsloten door zwarte spoilerstrips, terwijl de kofferklep is voorzien van een dakspoiler in de kleur van de auto. Ook de in carrosseriekleur gespoten achterbumper wijkt af van de overige versies.

Dat geldt ook voor het interieur van deze sportieve Ateca. Dat is volgens Seat onmiskenbaar FR, wat bij het instappen valt je blik op aluminium instaplijsten met het typelogo. Dat logo komt ook terug op het multifunctionele sportstuur. De Ateca FR is verder voorzien van aluminium pedalen en heeft standaard sportstoelen die met Alcantara zijn bekleed of optioneel met leer. De stoelen, het lederen stuur en de pookknop hebben rode stiksels. Een aantal zwarte accenten in het interieur onderstreept het sportieve karakter van Ateca.

De Ateca FR staat vanaf begin 2018 bij de Nederlandse Seat dealers in de showroom. Het model wordt leverbaar met de nieuwe 2.0 TSI turbobenzinemotor van 190 pk of de 2.0 TDI turbodiesel, eveneens met 190 pk. Beide motoren beschikken over 4Drive vierwiel aandrijving, zo meldt Seat. Of er sprake is van een standaard 7-traps DSG automaat, vertelt het verhaal niet, maar zou niet onlogisch zijn aangezien een dergelijke transmissie wel ‘verplichte kost’ is bij de topuitvoeringen van de zustermodellen Skoda Kodiaq en Volkswagen Tiguan.

Seat meldt dat de prijzen in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt worden. Autointernationaal.nl kan echter nu al een indicatie geven: 41.990 euro indien er tóch sprake is van een handgeschakelde 6-bak. Voor de 7-traps DSG automaat rekent Seat traditioneel 2.000 euro extra. Overigens laat het FR uitrustingniveau zich ook prima combineren met de bestaande 150 pk motor (1.4 TSI), maar Seat wacht vermoedelijk met de aankondiging daarvan tot het nieuwe 1.5 TSI blok beschikbaar is. Die biedt eveneens 150 pk en zou in combinatie met een handbak en louter voorwielaandrijving een prijs van hooguit 34.990 euro betekenen.

Reageren is niet mogelijk.