Nieuw beeldmateriaal Renault Mégane RS

0

Er is wederom beeldmateriaal van de nieuwe Mégane R.S. uitgelekt. Het design van de Franse hete hatchback biedt daardoor al maandenlang geen verrassingen meer, maar dat zullen ze op het hoofdkantoor van Renault heus geen ramp vinden. Na elke nieuwe lekkage weet de Mégane R.S. de voorpagina’s te halen. Tegelijkertijd blijft de belangrijkste informatie veilig in de kluis opgeborgen: het vermogen van de nieuwe snelle Renault.

Deze patenttekeningen zijn op 26 juni geregistreerd en tonen de Mégane R.S. in vol ornaat. Net als de doordeweekse uitvoeringen van de Renault is de sportieve topper van de reeks een ronduit aantrekkelijke verschijning. De R.S. uitvoering oogt extra ‘dik’ dankzij grotere wielen, een prominent centraal geplaatste uitlaat en luchtuitlaten in de voorste wielkasten à la de vorige generatie Clio R.S. Verder zijn zowel de koplampen als de achterlichten anders ingedeeld dan die van de reguliere Mégane. Ook zien we de als een racevlag geblokte mistlampen onderin de voorbumper; een RS stylingdetail dat we eerder al op de Clio R.S. zagen.

Renault introduceert nieuwe de Mégane R.S. in september op de IAA van Frankfurt. Het is bekend dat hij een 1.8 TCe viercilinder turbomotor onder de kap krijgt. Of het vermogen de 300 grens zal overstijgen, is evenwel twijfelachtig. Daardoor zal de Renault de nieuwe Honda Civic Type R waarschijnlijk niet bij kunnen benen. Ook niet als ‘snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring’.

Maar de Fransen geven de nieuwe Mégane R.S. als oorlogsuitrusting wel vierwiel besturing mee. Ook biedt Renault de keuze uit een handgeschakelde 6-bak of een automaat met dubbele koppeling. Bij de Honda Civic Type R is een handbak verplichte kost.

Reageren is niet mogelijk.