Nu in het rood: Renault Mégane RS

0

Het aantal spionagefoto’s van de nieuwe Renault Mégane RS is inmiddels niet meer op één hand te tellen. Ook niet op twee, drie, vier of vijf. De hete Fransman is al diverse keren te vroeg op internet verschenen en dit is het jongste uitgelekte beeldmateriaal.

Of Renault dat erg vindt, is een ander verhaal. De vorige generatie Mégane RS is al lang en breed (9 maanden) uit productie dus schadelijk voor de verkoop is deze lekkage niet. Integendeel: het bekijken van deze foto’s zou fans van hete hatchbacks er toe kunnen verleiden om die gelifte Peugeot 308 GTI toch maar te laten staan.

Op eerdere spionagefoto’s was de nieuwe Mégane RS al in het grijs, geel, wit en blauw te zien en hier zie je dus een drietal close-ups van een knalrood exemplaar. Renault heeft een reputatie hoog te houden met haar hete C segment hatchback want de vorige generatie wist meerdere malen een recordtijd in de categorie ‘snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring’ neer te zetten.

De nieuwe Mégane RS krijgt 4Control achterwielsturing en zal zowel leverbaar worden met een handbak als een EDC automaat metdubbele koppeling. Verder zijn er 2 versies gepland: Sport en als hardcore Cup. Voor de aandrijving van de nieuwe Franse spierbundel zorgt de 1,8 liter grote TCe motor die onlangs zijn opwachting maakte in de modeljaar 2018 uitvoering van de Espace, maar in de Mégane RS zal worden opgevoerd tot 290 à 300 pk. In de Alpine A110 is de 4 cilinder goed voor 252 pk (en 320 Nm).

In september trekt Renault eindelijk het doek van de nieuwe Mégane RS af. Dan beleeft hij zijn publieksdebuut op de IAA autoshow van Frankfurt. Spoedig daarna zullen de prijzen bekend worden gemaakt.

Comments are closed.