Prijsvergelijking Renault Mégane RS

0

Op het salon van Brussel beleefde de nieuwe Renault Mégane RS zijn publieksdebuut. Inmiddels is ook bekend hoe snel hij is en heeft Autointernationaal.nl de prijzen.

Voor het standaard sprintje heeft de sportieve uitvoering slechts 5,8 seconden nodig. De topsnelheid van de Renault Mégane RS bedraagt met EDC automaat 250 km/u. Als je kiest voor de handgeschakelde uitvoering dan ligt dat getal nog 5 km/u hoger. Renault geeft als gemiddeld verbruik 6,9 liter/100 km op. Deze waarde geldt voor de automaat versie met 18 inch velgen. Met grotere wielen en/of de handbak is het verbruik iets hoger.

De Mégane RS heeft de nieuwe 1,8 liter turbomotor onder de kap die ook gebruikt wordt voor de Espace en voor de A110 sportwagen van zustermerk Alpine. De 4 cilinder produceert in de Mégane een vermogen 280 pk en een maximum koppel van 390 Nm.

RenaultPeugeotHyundaiSeat
Mégane308i30Leon
RS 280GTI 270N 275Cupra 300
42.340 euro43.350 euro42.495 euro42.350 euro
BMWFordMiniVolkswagen
1-serie 3-deursFocusHatchGolf
25iA 224ST 250Cooper JCW 231GTI 245
42.443 euro42.665 euro43.573 euro41.990 euro

Kopers kunnen kiezen uit een Sport of Cup chassis. Bij de laatste versie zijn de dempers 10 procent stijver, komen de remmen van Brembo en is er een mechanisch sper differentieel aanwezig. Elke R.S. is uitgerust met 4-Control vierwiel besturing, die bij lage snelheden tegenstuurt voor een kleinere draaicirkel en bij hogere snelheden meestuurt voor meer stabiliteit in de bocht.

Renault tuigt de Mégane RS verder op met extra spoilers en een grotere spoorbreedte. Op de zogeheten RS Monitor, die wordt weergegeven op het beeldscherm in de middenconsole, kan men de aandrijflijn nauwgezet in de gaten houden. Ook is het mogelijk om een rit op camera op te nemen, zodat je die kunt weergeven en delen op je telefoon of tablet. Andere standaard zaken zijn voorruit projectie in kleur, het Multi Sense systeem met specifieke Race modus, een geluidsinstallatie van Bose en tal van rij hulpsystemen.

De prijs van de Mégane RS bedraagt met handbak en Sport chassis 42.340 euro kosten. Voor de EDC automaat versie met dubbele koppeling geldt een meerprijs van 2.200 euro. Globaal hetzelfde bedrag zal Renault in rekening brengen voor het Cup chassis (inclusief alle bijbehorende zaken). De handbak versie kan in dat geval direct worden besteld, maar voor de combinatie ‘Cup’ met ‘EDC’ is het wachten tot september.

Dit artikel is een update van een eerder nieuwsbericht van 15 januari jl. 15.28 uur.

Comments are closed.