Toyota GT86 gaat racen

0

Verkopen doet de Toyota GT86 niet echt. Althans niet in Nederland, waar vorig jaar slechts 4 exemplaren aan de man werden gebracht. Toch blijft Toyota in haar sportwagen geloven. Bijvoorbeeld door in Europa de Gazoo Racing Trophy te organiseren. De hoofdrol is weggelegd voor de GT86. En de hoofdprijs? dat is 35.000 euro én een C-HR.

Toyota Motorsport GmbH heeft 3 raceversies van de compacte coupé geprepareerd, zowel varianten voor op het circuit als voor de rally. Het gaat om de GT86 CS-V3, diens opvolger de GT86 CS-Cup (bolides waarmee je deel kan nemen in pakweg de V3-klasse van de VLN) en de GT86 CS-R3, het rallymodel.

Je kan overal met jouw GT86 deelnemen, zonder inschrijfgeld te moeten betalen of aan technische parameters te moeten voldoen. De reglementen van de lokale wedstrijd waarin je participeert zijn de beperkingen. Op die manier kan je overal zogenaamde ‘Trophy’ punten gaan sprokkelen, tijdens minstens 5 evenementen. Die punten berekent Toyota op basis van je resultaat, het aantal deelnemers aan de wedstrijd (oftewel hoeveel tegenstanders er zijn) en het niveau van de race.

Na een ingewikkelde rekensom kan je zo kampioen worden van de Toyota Gazoo Racing Trophy. De beloning? 35.000 euro en een C-HR. De tweede prijs is 25.000 euro en de derde 20.000 euro. Als je weet dat zo’n geprepareerde GT86 rond de 40.000 euro kost, dan kan je die op het einde van het seizoen wel eens terugverdiend hebben. Al mag je natuurlijk alle extra kosten niet vergeten, want racen blijft een dure hobby. Toyota wil enkel maar een steuntje in de rug bieden met deze klasse. Aardig, toch?

Reageren is niet mogelijk.