Female touch: Citroën C3 Elle

0

Het C3 gamma wordt door Citroën uitgebreid met een nieuwe speciale uitvoering, de Elle. Dit model is het resultaat van een partnership met het gelijknamige tijdschrift.

De C3 Elle is als enige versie 2-kleurig uitgevoerd (in Blanc Banquise) met een dak in de kleur Sable. Verder is het exterieur voorzien van accenten in Cherry Pink (rond de mistlampen en de bekende Airbumps), een speciale dakdecoratie, Glossy Black buitenspiegelkappen, 17-inch Cross lichtmetalen velgen en een aluminium Elle logo op de voorportieren. Optioneel is de carrosserie ook verkrijgbaar in Noir Perla Nera. Het dak heeft dan wederom de tint Sable. Er is ook een tweede variant voor het dak: Noir Onyx; die wordt geleverd in combinatie met de carrosseriekleur Gris Aluminium.

Ook het interieur is voorzien van exclusieve details. De C3 Elle heeft grijze bekleding met Cherry Pink sierstiksels en ook het dashboard is uitgevoerd in deze kleurstelling. De speciale uitvoering is gebaseerd op de Feel versie. Dit betekent een standaarduitrusting die zaken omvat als elektrisch inklapbare buitenspiegels, automatische airconditioning, Mirror Screen, een regen & lichtsensor, Hill Start Assist, cruisecontrole met snelheidsbegrenzer, een Lane Departure Warning systeem en Verkeersbordherkenning. De C3 Elle beschikt daarnaast over een groot aantal veiligheid & internet voorzieningen, zoals het Connect navigatiesysteem (met 7-inch touch screen en spraakherkenning), Active Safety Brake, Driver Attention Alert en automatische grootlicht assistent. De vloermatten zijn voorzien van een bies in Cherry Pink en het Elle logo.

De C3 Elle is leverbaar met de 82 pk sterke 1,2 liter PureTech 3 cilinder benzinemotor (zonder turbo) gekoppeld aan een handgeschakelde 5 versnellingsbak. De prijs bedraagt 20.490 euro. De C3 is het meest verkochte model van Citroën, met 300.000 bestellingen sinds de introductie in november 2016. Hij (al zou je in het geval van de Elle uitvoering kunnen spreken van een ‘zij’) heeft zijn populariteit te danken aan een onderscheidende persoonlijkheid dankzij een gedurfde styling.

Reageren is niet mogelijk.