Toyota GT86 GR Sport blaft wel, maar bijt niet

0

Het is al jaren wachten op een Toyota GT86 met het vermogen dat bij zijn uiterlijk past. Ook deze nieuwe GR Sport uitvoering biedt dat niet. Dit nieuwe lid van de GRMN familie van Toyota moet het dus puur van uiterlijk vertoon hebben. Extra show zonder extra go dus.

Toyota heeft grootse plannen met GRMN, een badge die alleen op de sportiefste modellen van het merk zal worden geplakt. Met de Yaris GRMN hebben we reeds kennis kunnen maken en ook de binnenkort te presenteren nieuwe Supra zal in een dergelijke uitvoering leverbaar worden. Voor diegenen die de GRMN te heftig of te duur vinden, komt Toyota nu met een GR Sport pakket. Het gaat daarbij louter om visuele opsmuk. Zoals het R-Line pakket van Volkswagen.


De GT86 is de eerste Toyota die in aanmerking komt voor de GR Sport behandeling (de afkorting staat voor: staat voor Gazoo Racing). Het pakket omvat een hertekende splitter vóór, nieuwe dorpels, 17-inch lichtmetalen velgen, een lipje op de achterklep en wat koolstofvezel details. In het interieur is onder meer een nieuw, kleiner stuurwiel en een speciale startknop te vinden.

Desgewenst kan je ook remmen van Brembo krijgen op deze tandeloze tijger. Wat niet tot de mogelijkheden behoort, is een performance boost. Waardoor de GT86 met zijn atmosferische boxermotor niet of nauwelijks sterker is dan een hete Fiesta of Polo. Tja, dat is ook een manier voor Toyota om klanten te lokken voor haar échte sportwagen, de Supra.

Reageren is niet mogelijk.