Prijs vergelijking Kia e-Niro

0

De prijs van de Kia e-Niro is bekend. De volledig elektrisch aangedreven uitvoering van de cross-over kost minimaal 42.510 euro. Voor kopers zonder reservering bedraagt de levertijd van het zusje van de Kona Electric 12 maanden.

Kia houdt met bovengenoemd bedrag de prijs van de e-Niro ruim onder de fiscaal aantrekkelijke bovengrens van 50.000 euro. Het tarief van 42.510 euro heeft betrekking op de DynamicLine uitvoering met 64 kWh batterijenset die onder andere voorzien is van semi-autonome rij functies (noodremassistentie (AEB), rijbaan volgassistentie (LFA), adaptieve cruise controle (SCC), vermoeidheidsherkenning (DAW) en grootlicht assistentie (HBA) ), 7 airbags (vóór, opzij, gordijn en knieën bestuurder), een digitaal instrumentenpaneel, een navigatiesysteem met 7 inch aanraakscherm, automatische airconditioning, intelligent grootlicht, parkeersensoren, 17 inch lichtmetalen velgen en verwarming voor zowel het stuur als de voorstoelen.

Voor 45.510 euro levert Kia de e-Niro als ExecutiveLine. Die beschikt tevens over dode hoek detectie (BSD), kruisend verkeersdetectie achter (RCTA), LED koplampen, privacyglas, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, volledig lederen bekleding, luxe instaplijsten, stoelventilatie vóór, stoelverwarming achter, parkeersensoren vóór, een 8 inch (in plaats van 7 inch) beeldscherm, een JBL geluidsinstallatie en een draadloze telefoonlader.

KiaBMWHyundaiOpel
e-Niroi3Kona ElectricAmpera-e
ExecutiveLineSPremiumBusiness+
45.510 euro45.717 euro44.995 euro46.699 euro

Geïnteresseerden konden eerder al de e-Niro reserveren en ruim 3.000 mensen hebben dat gedaan. De reserveringen kunnen vanaf nu worden omgezet naar definitieve bestellingen in volgorde van aanmelding. Als jij niet op de lijst staat en direct bestelt, dan bedraagt de levertijd ongeveer 12 maanden. De eerdergenoemde Kona Electric is er vanaf 39.195 euro (de duurste variant kost 44.995 euro).

De e-Niro 64 kWh heeft een 204 pk / 395 Nm sterke elektromotor. Accelereren naar 100 km/u duurt 7,8 seconden en de actieradius bedraagt volgens WLTP meetnorm 485 km. Kia breidt eind volgend jaar het aanbod uit met een 39 kWh accuversie van de e-Niro. De prijzen van deze voordeligere uitvoering worden in de loop van volgend jaar bekend gemaakt. Bestellen kan vanaf eind 2019. Overigens krijg je op de e-Niro, net als op alle andere modellen van Kia, 7 jaar of 150.000 km garantie. Deze waarborg geldt ook voor de accu’s.

Reageren is niet mogelijk.