BMW 1-serie zwaait uit

0

Gisteren publiceerde Autointernationaal.nl een hoofdartikel met daarin alle informatie over de nieuwe BMW 1-serie. Dit betekent dat de dagen van de huidige generatie geteld zijn. Met name voor fans van de 6 cilinder uitvoering zal dat even slikken zijn. Om het leed te verzachten, wordt Australië getrakteerd op een Finale Edition van de M140i.

In Europa is BMW ook al aan het afbouwen bij de 1-serie. Zo worden binnenkort diverse dieselversies geschrapt, namelijk die met motoren die enkel aan de Euro 6c norm voldoen. Alleen de 118dA en 120dA (al dan niet met xDrive vierwielaandrijving) zullen nog even blijven, alle andere varianten (met handbak en de 116d plus 125d) komen te vervallen.

Ook de M140i heeft dus niet het eeuwige leven. Op de Australische markt zal dit model afscheid nemen met een ‘Finale Edition: de laatste speciale uitvoering van de 6 cilinder. De M140i Finale Edition kenmerkt zich onder andere door donkere koplampen, achterlichten, nieren en uitlaten. Er zijn 3 soorten 18 inch lichtmetalen velgen, waaronder 1 met een donkere tint.

Verder is de uitrusting van de M140i Finale Edition een stuk completer. Zo is de 8-traps automaat standaard. Daarnaast kan de koper rekenen op een mogelijkheid om de telefoon draadloos op te laden, LED koplampen, een schuifdak, adaptieve M vering, sleutelloze toegang in combinatie met een starknopt, M Sport remmen met blauw klauwen, lederen meubilair bekleding, een 8,8 inch infomedia systeem, een Harman Kardon geluidsinstallatie en parkeersensoren voor & achter.

De M140i Finale Edition wordt leverbaar in de kleuren Estoril Blue, Sunset Orange, Melbourne Red en Black Sapphire. In Australië is hij 5 procent duurder dan de reguliere uitvoering. Voor Nederland betekent dit een tarief van omgerekend 65 mille. Hoeveel 6 cilinder auto’s die dankzij 340 pk in 4,6 seconden op 100 km/u zitten kan je nog kopen voor dit bedrag?

Reageren is niet mogelijk.