BMW: geen M1 maar wel een nieuwe M2

0

Er komt geen Audi RS3 of Mercedes-AMG A 45 (S) concurrent van BMW, oftewel geen M1, maar wel een nieuwe M2.

Dit betekent dat BMW niet mee zal gaan doen aan de wedstrijdje ‘wie heeft de heetste hatchback’. Althans niet met een 5-deurs model. Audi en Mercedes-AMG kunnen dus opgelucht ademhalen. De snelste BMW 1-serie blijft de M135i xDrive met 306 pk. Dat is eerder een concurrent van de Audi S3 en Mercedes-AMG A 35 die in 4,7 seconden naar 100 km/u kan sprinten. Dat is vlot, maar niet snel genoeg om het leven van de Audi RS 3 en de Mercedes-AMG A 45 (S) zuur te maken. Als pleister om de wond biedt BMW de M135i xDrive voor een scherper tarief (60.766 euro) aan dan Audi en Mercedes-AMG hun S3 (63.940 euro) respectievelijk A 35 (67.639 euro).

BMW stelt dat de 2-serie Coupé haar driftmachine is en dat blijft ook zo volgens Marcus Flasch, het hoofd van de M divisie. Dus er komt wel een nieuwe M2. Die krijgt wederom een 6 cilinder lijn 3,0 liter motor en achterwielaandrijving. Dat is een prima alternatief voor het geweld van de RS3 en de A 45 (S). Je zou zelfs kunnen stellen dat de M2 het qua karakter wint. Hij is beter geschikt voor circuitgebruik dankzij de exacte besturing, de soepele aandrijflijn en zijn handbak (optioneel is een automaat leverbaar). Onder de streep levert dit meer rij plezier op, zo beaamt Flasch.

Van de huidige generatie M2 zit nog een CS uitmonstering in de pijplijn . Die neemt min of meer het stokje over van de Competition uitvoering en doet er qua vermogen en gewicht reductie nog een schepje bovenop. De M2 CS is de versie waarmee de huidige modelreeks van de 2-serie Coupé zal worden uitgezwaaid. Hij zal in november op de Los Angeles Motor Show worden gepresenteerd. BMW brengt daarnaast de 2-serie Gran Coupé in stelling. Dat wordt een 4-deurs coupéversie van de 1-serie met (helaas) voorwielaandrijving en maximaal 306 pk.

Reageren is niet mogelijk.