Subaru zwaait de Outback uit als Touring

0

De huidige generatie Subaru Outback is met zijn laatste ronde bezig. Het nieuwe model staat inmiddels in de startblokken klaar. Zoals niet ongebruikelijk in autoland wordt de oude versie uitgezwaaid met een extra royaal aangeklede uitvoering. Die luistert naar de naam Touring en kenmerkt zich door extra beschermingsranden op de dorpels voor een nóg robuustere uitstraling.

Een ander herkenningspunt van de Outback Touring zijn de aluminiumkleurige inzetstukken op onder andere de bumpers. Uitzwaaien vanuit de kofferbak doet de Japanse terreinlook stationwagon met een rubberen bescherming mat.

Subaru levert de bestaande uitvoeringen Comfort en Premium zonder meerprijs als Touring. De basisuitrusting van de Outback Touring Comfort, die 46.995 euro kost, omvat onder andere elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen, een licht & regensensoren, een multimediasysteem met Apple CarPlay plus Android Auto, sleutelloze toegang en airconditioning met automatische klimaatregeling. De 51.995 euro kostende Premium uitvoering voegt daar een glazen schuifdak, een elektrisch bedienbare achterklep, een navigatiesysteem, een geluidsinstallatie van Harman Kardon en lederen bekleding aan toe.

Beide uitvoeringen van de Outback Touring worden aangedreven door een 175 pk sterke, atmosferische 2,5 liter 4 cilinder benzinemotor die gekoppeld is aan een CVT automaat. Zoals je mag verwachten van een Subaru is vierwielaandrijving vanzelfsprekend standaard. De Outback Touring is tot eind augustus te bestellen.

Reageren is niet mogelijk.